28 Μαΐου 2024

Μένουμε Σπίτι: Δωρεάν συναυλίες, e-books, ταινίες και ντοκιμαντέρ

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε δωρεάν εφαρμογές για βιβλία, μουσική και ταινίες στο πλαίσιο του μέτρου Μένουμε Σπίτι.

Συναυλίες και όπερα

  • Η Φιλαρμονική του Βερολίνου άνοιξε το “digital concert hall” της για τον επόμενο μήνα και παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκατοντάδες παλιές συναυλίες αλλά και τη δυνατότητα live παρακολούθησης εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
  • Η κρατική Όπερα της Βιέννης, προσφέρει και αυτή πρόσβαση στα αρχεία της, με μια διαφορετική όπερα διαθέσιμη κάθε μέρα, μέσω της πλατφόρμας της.
  • Η opera, gospel και jazz τραγουδίστρια Measha Brueggergosman ανέβασε δωρεάν το πρόγραμμά της, το οποίο ετοίμαζε εδώ και μήνες. Βρείτε το εδώ.

Ηλεκτρονικά Βιβλία

  • Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.
    Ειδικότερα, το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ είναι μία πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους, οι οποίοι προέρχονται από δεκατέσσερις ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε εγγεγραμμένος αναγνώστης της ΕΒΕ μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως τρία ηλεκτρονικά βιβλία για είκοσι ημέρες το καθένα και με δυνατότητα ανανέωσης.
  • Οι εκδόσεις Διόπτρα, προσφέρουν δωρεάν ebooks, σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν κάποιο βιβλίο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει mail στο ebooks@dioptra.gr.
  • Ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία,  προσφέρει δωρεάν 9 βιβλία, σε ηλεκτρονική μορφή pdf. Πρόκειται για βιβλία των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, που μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link: ΑπρίλιοςΠαιδική ΠασχαλιάΟ Κόρακας και η Αλεπού, Τα Παλικάρια τα ΠαλιάΗ Ζωή και ο Θάνατος του Καραβέλα, Το έγκλημα του ΨυχικούΑνάστασηο Ηλίθιος, Η Παναγία των Παρισίων.

Μια δωρεάν ψηφιακή υπηρεσία που μάς φέρνει κοντά στο κόσμο των βιβλίων

Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου εκσυγχρονισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης και δίνει στους πιστοποιημένους χρήστες τη δυνατότητα να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone. Η καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και στην εξοικείωση του κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Ποια βιβλία είναι διαθέσιμα στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, είναι μια πλατφόρμα, η οποία διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους, που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη εκδοτική παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης.

Μπορείτε να βρείτε τα διαθέσιμα παιδικά και εφηβικά βιβλία πατώντας εδώ

Πώς λειτουργεί το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

1. Εισέρχεστε στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου και συνδέεστε στον λογαριασμό σας πατώντας Είσοδος.

2. Επιλέγετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει (έως 3 τίτλους) και πατάτε την ένδειξη Προσθήκη στο Ράφι.

3. Επιλέγετε Το Ράφι μου στο πάνω μέρος της σελίδας και αφού διαβάσετε τους όρους χρήσης και συμφωνήσετε με αυτούς, επιλέγετε Επιβεβαιώστε τη λήψη.

4. Σας αποστέλλεται e-mail επιβεβαίωσης, στο οποίο αναγράφονται συνοπτικά οι οδηγίες καταφόρτωσης.

5. Επιλέγετε Βιβλιοθήκη στο πάνω μέρος της σελίδας του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου. Στη συνέχεια επιλέγετε τον σύνδεσμο Adobe protected epub/pdf κάτω από τη στήλη Download και το αρχείο του βιβλίου καταφορτώνεται στη συσκευή σας. Ο σύνδεσμος παραμένει ενεργός για 20 ημέρες από την ημερομηνία που δημιουργήθηκε.

6. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με ζητήματα ανανέωσης της άδειας χρήσης, κράτησης και επιστροφής βιβλίων επισκεφθείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ

  • Η Forthnet δίνει τη δυνατότητα, και σε όσους ιδιώτες συνδρομητές δεν είχαν πρόσβαση στο κινηματογραφικό περιεχόμενο της, να απολαύσουν δωρεάν για ένα μήνα τα κανάλια Novacinema, και να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO. Οι παραπάνω παροχές θα είναι διαθέσιμες από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.
  • Η COSMOTE TV προσφέρει το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE HISTORY HD, ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube μέχρι και τις 30 Απριλίου. Με πρόγραμμα 24ωρης ροής και High Definition μετάδοση, το COSMOTE HISTORY μέσω YouTube θα προβάλλει επιλεγμένες σειρές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά και τους νέους.

Bonus:

Η Tenebra Studios, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Πολιτείας προχωρά στη δωρεάν διάθεση εκπαιδευτικού βιντεοπαιχνιδιού με θέμα τα Μαθηματικά για παιδιά Δημοτικού. Για να κατεβάσετε το παιχνίδι κάντε κλικ εδώ: https://tenebrastudios.com/Einstown/Einstown.exe

Επισκέψεις: 298

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει