20 Ιουνίου 2024

Ικανοποίηση ΟΕΕ για την ένταξη οικονομολόγων και λογιστών – φοροτεχνικών στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη οικονομολόγων και λογιστών – φοροτεχνικών στις πληττόμενες επιχειρήσεις εξέφρασε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ο φορέας των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών, από την πρώτη στιγμή της εξέλιξης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, πήρε ξεκάθαρη θέση κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις, που αφορούσε στο επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού και στο σύνολο τη ελληνικής οικονομίας.

Οι προτάσεις του Φορέα κινούνταν στην κατεύθυνση της αναστολής της υποβολής και πληρωμής όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων, εκτός των απολύτως απαραίτητων, της επιδότησης των γραφείων για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους και της ένταξης των συγκεκριμένων κλάδων στις ευεργετικές διατάξεις των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της πρώτης λίστας των ΚΑΔ που εντάσσονται στις πληττόμενες επιχειρήσεις, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε συνεχή επικοινωνία με το Προεδρείο και την Κεντρική Διοίκηση του Φορέα, είχε αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον Υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θάνο Πετραλιά και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, για να τους μεταφέρει το δίκαιο αίτημα των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών να ενταχθούν στον κατάλογο των πληττόμενων επιχειρήσεων και να τους εξηγήσει τον καθοριστικό ρόλο, που καλείται να παίξει ο συγκεκριμένος κλάδος, στην προσπάθεια που γίνεται για να στηριχτεί και να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία.

Το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, προς τιμήν τους, κατανόησε πλήρως το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε να ενταχθεί άμεσα και το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού και του συμβούλου επιχειρήσεων στη δυναμική λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν, σήμερα, το επάγγελμα του οικονομολόγου και του λογιστή – φοροτεχνικού να ενταχθεί, μαζί και με τα υπόλοιπα επαγγέλματα των επιστημόνων, στους πληττόμενους κλάδους επαγγελμάτων και να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών – και σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε του ΟΕΕ – εργαζόμαστε για την μετάθεση όλων των προθεσμιών υποβολής φορολογικών υποχρεώσεων, πλην των απολύτως απαραίτητων, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών.

Τέλος, σε συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Εργασίας, εκπονούμε σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών, για να στηρίξουμε την δραστηριότητά τους.

Το ΟΕΕ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη του και τους λογιστές – φοροτεχνικούς, δεν θα σταματήσει να εργάζεται άοκνα για την διασφάλιση των συμφερόντων και των δίκαιων αιτημάτων τους και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να προτείνει λύσεις για να βγούμε από αυτή την κρίση της πανδημίας ακόμα πιο ενωμένοι, ακόμα πιο δυνατοί”.  
 

Επισκέψεις: 679

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει