20 Ιουνίου 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Πιθανή η καταβολή και για δικηγόρους,μηχανικούς, γιατρούς και λογιστές

Αναδίπλωση για την κυβέρνηση μετά τις σκληρές πιέσεις των επιστημονικών κλάδων που κόπηκαν από το επίδομα των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο πλάνο σύμφωνα με το οποίο δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και λογιστές που δοκιμάζονται από την κρίση του κορονοϊού, θα λάβουν τελικά 800 επίδομα 800 ευρώ και όχι έκτακτη ενίσχυση μέσω voucher 600 ευρώ, με προγράμματα κατάρτισης.

ΔΣΑ:Προκλητικός εμπαιγμός τα 600 ευρώ μέσω προγραμμάτων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μάλιστα είχε αντιδράσει έντονα στην εξαίρεση των μελών του από το επίδομα των 800 ευρώ και απειλούσε με προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης στα διοικητικά δικαστήρια.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του τόνιζε ο ΔΣΑ: «Μπροστά στην υπαρξιακή αγωνία ενός χειμαζόμενου κλάδου, μεγάλη μερίδα του οποίου αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του και να καλύψει τις ανάγκες του, η σημερινή εξαγγελία περί συμμετοχής των δικηγόρων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher (αξίας 600 Euro έκαστο), συνιστά προκλητικό εμπαιγμό, που υποτιμά τη νοημοσύνη όλων».

Τσίπρας: Απαράδεκτη μεθόδευση Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης με το προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, όπου του εξέφρασαν «την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό του κου Μητσοτάκη» ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Επικοινώνησα σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Μου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό του κου Μητσοτάκη στους δικηγόρους της χώρας, καθώς στο διάγγελμά του τους συμπεριέλαβε, μαζί με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ για 1,5 μήνα, αλλά λίγες μέρες αργότερα τους παρέπεμψε σε προγράμματα κατάρτισης και σε δυο voucher των 300 ευρώ, μέχρι το τέλος Μαΐου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που εξελέγη με σημαία τη μεσαία τάξη, αποδεικνύει σήμερα πόσο την εξαπάτησε και πόσο στα αλήθεια ενδιαφέρεται για τα προβλήματά της, αφού στα ζωτικά προβλήματα των πιο χαρακτηριστικών εκπροσώπων της, των ελεύθερων επαγγελματιών –επιστημόνων, απαντάει με τα ψίχουλα των 300 ευρώ το μήνα και μάλιστα με τρόπο εξευτελιστικό. Αφού τους θεωρεί a priori ακατάρτιστους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους προσφέρει προγράμματα εκμάθησης.

Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να παρέμβει προσωπικά και να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση. Και να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως άλλωστε προβλέπει και η ΠΝΠ, χωρίς καμία εξαίρεση, στο έκτακτο -αν και ανεπαρκές- επίδομα των 800 ευρώ.

Μου φαίνεται αδιανόητο τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί από την ΕΕ στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο σε μια σειρά από κρίσιμους επαγγελματικούς κλάδους.

Αν βέβαια επρόκειτο για τίποτα golden boys διοικήσεων ΔΕΚΟ που η ίδια πρόσφατα διόρισε, δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού οι ίδιοι αποφάσισαν τις μέρες αυτές να διπλασιάσουν τους μισθούς τους εν μέσω της πανδημίας και της κρίσης.

Αιδώς Αργείοι…»

https://www.ieidiseis.gr/

Επισκέψεις: 487

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει