19 Απριλίου 2024

Επιστημονικοί κλάδοι: Σε 2 δόσεις τα 600 ευρώ – Από τον Μάιο η ένταξη στο επίδομα των 800 ευρώ.

Το νέο, ολιστικό πακέτο στήριξης 4 εκατ. πολιτών και επιχειρήσεων ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Πρόκειται για το επόμενο κύμα παρεμβάσεων, το οποίο θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο και θα έχει  ως στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης αναφερόμενος στους Επιστημονικούς κλάδους (Δικηγόροι, Γιατροί (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού), Μηχανικοί / αρχιτέκτονες, Οικονομολόγοι /Λογιστές , Εκπαιδευτικοί και Ερευνητές και στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τόνισε: “δεν μείναμε αδρανής. Αντιδράσαμε άμεσα και αποφασιστικά. Πήραμε μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Να επικρατήσει ψυχραιμία και αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Έχουμε σχέδιο ανακούφισης. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε ένα 4ο κύκλο στήριξης. Ειδικές ηλεκτρονικής πλατφόρμες στοιχεία αιτήσεων. Οι εργοδότες συμπλήρωσαν τα ειδικά έντυπα. Θα είναι ανοιχτή έως 31-3 ενώ κατατέθηκαν 295.000 χιλ. αιτήσεις.

Οι ανακοινώσεις του Γιάννη Βρούτση

  • Ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες για εργοδότες. Θα είναι ανοικτή έως τις 31/03. Στην ίδια θα συνεχίσουν να υποβάλλουν και οι εργοδότες που οι ΚΑΔ τους ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.
  • Την 1η Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους για να συμπληρώσουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα για την μείωση μισθώματος κατά 40% αλλά και για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ.
  • Από σήμερα νέα φόρμα με τους νέους ΚΑΔ.
  • Από σήμερα το έντυπο εργοδοτών έχει εμπλουτισθεί με τους ΚΑΔ για τα shop in a shop αλλά και για τις ψηφιακές επιχειρήσεις.
  • Από 06/04 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι που είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ θα μπορέσουν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην ΕΡΓΑΝΗ.
  • Οικονομική ενίσχυση των 6 επιστημονικών κλάδων της χώρας. Η κυβέρνηση εκτιμάει την συμβολή του επιστημονικού κλάδου της χώρας. Θα στηρίξει με κάθε τρόπο μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα αποζημίωση 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο. Το ποσό αυτό που αφορά τους επιστήμονες είναι αφορλόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Η πρώτη δόση μέχρι 15 Απριλίου και η δεύτερη στο τέλος του μήνα.
  • Αν συνεχιστεί η κρίση οι ειδικές αυτές κατηγορίες και τον μήνα Μάϊο θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς και θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ.
  • Για τις ασφαλιστικές εισφορές στην ΠΝΠ θα υπάρχει διάταξη για μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές για Φεβρουάριο και Μάρτιο. Όσοι τα καταβάλλουν θα έχουν δυνατότητα έκπτωσης και αν όχι από τον Σεπτέμβριο η καταβολή τους.

Επισκέψεις: 500

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει