Μπορεί το Netflix και τα social media να ακούγονται πιο δελεαστικές λύσεις για τις μέρες της καραντίνας, όμως το να μάθεις μια ξένη γλώσσα από την άνεση του σπιτιού σου είναι σίγουρο πολύ πιο επιμορφωτική. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε έξι apps μέσω των οποίων θα μάθεις, με τους δικούς σου ρυθμούς, μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες τώρα που έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεσή σου.
Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές είναι εντελώς δωρεάν, ενώ άλλες απαιτούν πληρωμή. Όλες, βέβαια, είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να σε βοηθήσουν να μάθεις γρήγορα και με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Ακολουθεί η λίστα με τα έξι apps:
1. Duolingo Το Duolingo θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» στην εκμάθηση ξένων γλωσσών από κάποια εφαρμογή. Ο λόγος που έχει εκατομμύρια οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο είναι καταρχάς επειδή είναι δωρεάν, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα μαθημάτων (από τα απολύτως βασικά μέχρι πιο εντατικά). Επίσης, η έξτρα βοήθεια που σου δίνει μέσα από ένα timeline είναι εξαιρετικά χρήσιμη, γιατί έτσι καταλαβαίνεις την πρόοδο που έχεις κάνει και μπορείς να δώσεις έμφαση στη συνέχεια σε συγκεκριμένες κατηγορίες (λεξιλόγιο, γραμματική κ.λπ.).
2. Drops Τη δωρεάν φιλοσοφία του Duolingo ακολουθεί και το Drops. Η δομή του έχει έναν αρκετά διασκεδαστικό χαρακτήρα και μέσα από σύντομα μαθήματα έχεις την ευκαιρία να μάθεις μέχρι και 36 ξένες γλώσσες! Η διαφορά, βέβαια, του Drops, σε σύγκριση με τις άλλες εφαρμογές, είναι ότι τα μαθήματα διαρκούν μόνο πέντε λεπτά. Αφού δηλαδή ολοκληρώσεις ένα μάθημα, τότε μπορείς να επιστρέψεις σε αυτό μόνο από την επόμενη μέρα και ύστερα. Μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως περιοριστικό, όμως εάν το καλοσκεφτείς είναι και η ιδανική λύση για να ανοίγεις καθημερινά την εφαρμογή, έστω και για πέντε λεπτά. Στα μαθήματα του Drops καλείσαι να συνδυάσεις μια λέξη ή φράση, που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σου, με μια εικόνα. Αυτή η μέθοδος, μάλιστα, είναι αρκετά βοηθητική γιατί έτσι καταφέρνεις να συνδυάζεις τη γλώσσα με εικόνες, πράγμα που σταδιακά χτίζει τις βάσεις για την καλύτερη κατανόησή της. Το Duolingo θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» στην εκμάθηση ξένων γλωσσών από κάποια εφαρμογή.
3. Babbel Στο Babbel μπορείς να μάθεις 14 ξένες γλώσσες, αρκετές δηλαδή για να περάσεις τις υπόλοιπες μέρες της καραντίνας. Ένα από τα θετικά αυτού του app είναι ότι, σε περίπτωση που ξέρεις ήδη κάποιες λέξεις ή φράσεις σε μια γλώσσα, τότε η εφαρμογή «εκτιμά» αυτές τις γνώσεις και δεν ξεκινάς ως αρχάριος. Το Babbel δεν είναι εντελώς δωρεάν, όπως για παράδειγμα το Drops και το Duolingo, αλλά χρειάζεται να κάνεις εγγραφή για να ξεκλειδώσεις όλα τα μαθήματα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει ελεύθερα μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων, ικανά για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην εκμάθηση μιας γλώσσας.
4. Rosetta Stone Το Rosetta Stone ήταν για πολλά χρόνια το κυρίαρχο app στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Σε αυτό μπορείς να μάθεις δωρεάν αρκετές γλώσσες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να εξασκηθείς μέσα από συγκεκριμένες θεματικές, π.χ. “Basics and Beyond” ή “Travel”. Εφόσον επιλέξεις την εκάστοτε θεματική, μπορείς να την εξασκείς για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα και συνολικά για έξι εβδομάδες. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες λόγω κορωνοϊού, το Rosetta Stone διαθέτει δωρεάν την premium υπηρεσία του για τους τρεις πρώτους μήνες. Το LingoDeer έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όσων αγαπούν τις ασιατικές γλώσσες.
5. LingoDeer Αν και δεν είναι το ίδιο δημοφιλές όσο τα παραπάνω, το LingoDeer έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όσων αγαπούν τις ασιατικές γλώσσες. Η εφαρμογή ξεκινά με κάποια απλά πράγματα γύρω από τη γραμματική της εκάστοτε γλώσσας και σταδιακά εμβαθύνει σε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το λεξιλόγιο. Είναι και αυτή μία από τις εφαρμογές που αυτές τις μέρες προσφέρουν την premium υπηρεσία για 30 μέρες μόνο με ένα δολάριο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό «REMOTE».
6. Beelinguapp Στο Beelinguapp μια ιστορία «σπάει» σε δύο γλώσσες: τη μητρική σου και αυτή που στοχεύεις να μάθεις. Εσύ, φυσικά, θέτεις σε προτεραιότητα τη δεύτερη, ανατρέχοντας παράλληλα σε λέξεις και φράσεις στη μητρική σου για να καταλάβεις ακριβώς τι σημαίνουν. Εκτός αυτού, ανήκει στην κατηγορία των apps που μπορείς ακόμη και να ακούσεις την προφορά αυτών των λέξεων για καλύτερη εξάσκηση. Bonus: το γλωσσάριο που σε βοηθάει να βρίσκεις ανά πάσα στιγμή αυτό που ψάχνεις.
Με πληροφορίες από Gagdet Hacks Πηγή: www.lifo.gr
Επισκέψεις: 205
Περισσότερες ειδησεις
5G : Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία φάσματος στην Ελλάδα.
ΥΠΕΝ: Σχέδιο 7 σημείων για τα ετοιμόρροπα κτίρια.
Μελέτη για την εισαγωγή και τη λειτουργία δικτύων 5G στην Ελλάδα.