25 Απριλίου 2024

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα.

Positive blood test result for the new rapidly spreading Coronavirus, originating in Wuhan, China

Το υπ’ αριθμόν 2 επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα, Τετάρτη 1η Απριλίου, στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει το site Ενημέρωση σήμερα το απόγευμα έφτασαν οι απαντήσεις από μια σειρά τεστ, τα οποία είχαν γίνει τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Σ’ αυτά βρέθηκε θετικός στον Covid19 ένας 75χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Κ. από προχθές, Δευτέρα, και μάλιστα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο «εσωτερικό» κρούσμα κορωνοϊού για την Κέρκυρα, καθώς στην περίπτωση του 62χρονου, που προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ο ασθενής είχε ταξιδέψει στην Κέρκυρα από χώρα του εξωτερικού (σ.σ. Βέλγιο).

Αυτό που προκύπτει από νοσοκομειακές πηγές είναι ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίστηκε εξ αρχής -λόγω έντονων συμπτωμάτων- ως εξαιρετικά «ύποπτο» κρούσμα κορωνοϊού και γι’ αυτό η νοσηλεία του, πριν ακόμα φτάσουν στο Γ.Ν.Κ. τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του επιχρίσματος του 75χρονου, έγινε με ό,τι επιτάσσει το ιατρικό πρωτόκολλο για τις περιπτώσεις του Covid19.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να διακομιστεί ο 75χρονος στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπως είχε γίνει και με το πρώτο -επιβεβαιωμένο επί κερκυραϊκού εδάφους- κρούσμα κορωνοϊού.

Αυτό θα γίνει άμεσα, καθώς ο ασθενής θα περάσει στην απέναντι ηπειρωτική όχθη με το πλοίο των 20:30 διακομιζόμενος από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ: https://www.enimerosi.com/details.php?id=42872

Επισκέψεις: 342

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει