18 Απριλίου 2024

Ενωτική Πρωτοβουλία ΤΕΕ Ηπείρου: Καταγραφή, επεξεργασία και ομαδοποίηση των προβλημάτων.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ηπείρου Γιώργο Λυκοτραφίτη, απέστειλε η Ενωτική Πρωτοβουλία την οποία υπογράφει ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Παππάς ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης των μηχανικών ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβερνητική απόφαση για voucher επιμόρφωσης, μέσω ιδιωτικών ΙΕΚ.

Στην επιστολή αναφέρεται το ιστορικό της απόφασης για το voucher τηλεκατάρτισης, λέγοντας ότι «αυτή η απόφαση, ως μέτρο στήριξης σε επιστήμονες που πλήττονται, εμπαίζει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις όλου του τεχνικού κόσμου και θίγει -πέραν των άλλων -την κριτική μας ικανότητα και τη νοημοσύνη μας».

Αναφέρει μάλιστα ότι από τα 180.000.000 του προϋπολογισμού από ευρωπαϊκά κονδύλια, οι δικαιούχοι θα πάρουν μόνο τα 100.000.000 και τα υπόλοιπα, θα πάνε στα ιδιωτικά ΚΕΚ που θα «τρέξουν» το πρόγραμμα.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ζητάει να γίνει τηλεδιάσκεψη της διοικούσας, ή δια περιφοράς συνεδρίαση, ζητώντας να δηλωθεί η «κατηγορηματική μας αντίθεση  στην απόφαση εξαίρεσης των μηχανικών από τους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού» και «να απαιτεί την άμεση ένταξη στο καθεστώς της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μέσω της θεσμοθετημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού του συνόλου του τεχνικού κόσμου, χωρίς άδικες εξειδικεύσεις ανά ειδικότητα και δραστηριότητα που συντελούν σε έναν απευκταίο διασπαστικό κοινωνικό αυτοματισμό».

Θέτει επίσης τα εξής ως αιτήματα:

την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών,

  • την αναστολή της απόδοσης ΦΠΑ και της πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
  • την παράταση προθεσμίας σε όλους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου και σε όσες συμβάσεις εκτέλεσης έργων και εκπόνησης μελετών είναι σε εξέλιξη
  • την έκδοση εγκυκλίων, στη λογική του εντέλλεσθε, από τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία προς τις Προϊστάμενες Αρχές και τις Δ/νουσες Υπηρεσίες για άμεση έγκριση και εξόφληση των λογαριασμών του Δημοσίου που είναι σε εκκρεμότητα, χωρίς υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών, φυσικά με την επιφύλαξη του συμψηφισμού σε επόμενο λογαριασμό (μελέτης ή έργου) τυχόν αναντιστοιχιών και με την υποχρέωση προσκόμισης -απ’ την πλευρά των αναδόχων- των απαιτούμενων δικαιολογητικών μόλις η λειτουργία του κράτους επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς
  • την επιδότηση ενοικίου επαγγελματικής στέγης και
  • την παράταση των προθεσμιών του Ν. 4495/2017 για τα αυθαίρετα, του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», του Κτηματολογίου καθώς και την παράταση των διαδικασιών (προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών) τόσο του Ν. 4495/2017, όσο και του Ν. 4178/2013).

Η παράταξη αναφέρει επίσης ότι «οργανώνει την ηλεκτρονική της επικοινωνία με τους συναδέλφους με παράλληλη λειτουργία παρατηρητηρίου για τον Covid-19» και θα προχωρήσει σε «καταγραφή, επεξεργασία και ομαδοποίηση των προβλημάτων που επηρεάζουν την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων όλων των ειδικοτήτων των συναδέλφων, και στη συνέχεια να επεξεργαστούμε προτάσεις για την επίλυσή τους οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν και θα αποσταλούν στους κατά περίπτωση αρμόδιους».

Συντακτική ομάδα: Τεχνικός Κόσμος.

Επισκέψεις: 53

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει