20 Ιουνίου 2024

Δείτε ποια είναι η διαδικασία για την «Επιταγή Κατάρτισης Voucher 600 ευρώ για 166.000 επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες. Οι συγκεκριμένοι θα πάρουν το επίδομα 800 ευρώ τον Μάιο. https://elearning.yeka.gr/(S(d2a5ma51aeeqj1fnmusa5u1d))/login.aspx?ReturnUrl=%2f

Με διαφορετική διαδικασία θα τρέξουν τα voucher 600 ευρώ για επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες.

Για παράδειγμα το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς με σύμμαχο την πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων τηλεκατάρτισης, θα συμμετέχει ως πάροχος τηλεκατάρτισης στο πρόγραμμα «Επιταγή Κατάρτισης (Voucher) 600 ευρώ για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων σε 166.000 επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες μέσω τηλεκπαίδευσης» το οποίο καταρχήν έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επίσημη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η παροχή εκπαιδευτικών vouchers σε 166.000 επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

Επιλέξιμοι κλάδοι/επαγγέλματα είναι Δικηγόροι, Γιατροί (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού), Μηχανικοί / αρχιτέκτονες, Οικονομολόγοι /Λογιστές, Εκπαιδευτικοί και Ερευνητές.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν τα 600 ευρώ ως επίδομα κατάρτισης και θα μπορούν να κάνουν χωρίς κανένα κόστος της 100 ώρες εξ αποστασεως επιμόρφωση – κατάρτιση πάνω σε θεματολογία που αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες.

Για την ακρίβεια όπως έγινε γνωστό από τον Υπουργό Εργασίας κο. Βρούτση οι εκατό ώρες τηλεκατάρτισης που θα πραγματοποιηθούν εντός του Απριλίου (γιατί τότε θα δοθεί το επιταγή κατάρτισης (Voucher) των 600 ευρώ) θα αφορά την την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή σε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που εσείς θέλετε.

https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/item/40125-voucher-600-evro-pos-tha-ginei-i-aitisi-sto-programma

Επισκέψεις: 241

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει