14 Ιουλίου 2024

Οι υπερσύγχρονοι 3D εκτυπωτές της Skoda στη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι γνωστό ότι η Skoda διαθέτει από τους πλέον προηγμένους 3D εκτυπωτές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή να χρησιμοποιηθούν κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι μηχανικοί της εταιρείας ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ρομποτικής και Κινητικής (CIIRC) του Πολυτεχνείου της Πράγας, ένα από τα κορυφαία στην Κεντρική Ευρώπη για να βγάλουν στην παραγωγή ειδικές προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες κλάσης FFP3, απαραίτητων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν συγκεκριμένα οι εκτυπωτές Multi Jet Fusion 3D οι οποίοι εξασφαλίζουν την ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, χωρίς τους παραμικρούς πόρους, παρέχοντας 100% ασφάλεια ακόμα και με τα πλέον αυστηρά υγειονομικά κριτήρια. Μετά τα πρώτα πέντε πρωτότυπα, το υπουργείο Υγείας της χώρας έδωσε το “πράσινο φως” και εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε κανονικά η παραγωγή των προηγμένων αναπνευστήρων.

Η παραγωγή γίνεται σε σετ των 60 τεμαχίων, με κάθε σετ να παράγεται σε 16 ώρες. Ακολουθεί μία περίοδος επίσης 16 ωρών κατά την οποία οι αναπνευστήρες ψύχονται, πριν το τελικό προϊόν είναι έτοιμο. Ο μεγάλος χρόνος ψύχρανσης οφείλεται στο γεγονός ότι η όλη διαδικασία έχει γίνει σε κενό αέρος και για το λόγο αυτό, αν και έχουν χρησιμοποιηθεί υπέρυθρες ακτίνες με τη θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 180 βαθμούς Κελσίου, απαιτείται πολύς χρόνος για την απαγωγή θερμότητας.

Παράλληλα η εταιρεία προσφέρει δωρεάν ένα στόλο με περισσότερα από 200 οχήματα και 150 ηλεκτρικά σκούτερ για χρήση από υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις γύρω από την Πράγα, κυρίως για διανομή φαρμάκων και τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκέψεις: 18

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει