26 Μαΐου 2024

Επτάμηνη παράταση και στις εισφορές προς τον ΕΔΟΕΑΠ και υποχρεωτικά Επαγγελματικά Ταμεία.

Δυνατότητα παράτασης και στις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου –όπως ο ΕΔΟΕΑΠ και τα υποχρεωτικά επαγγελματικά ταμεία – προβλέπει εγκύκλιος του Υπ. Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, “στο πλαίσιο της αρχής της ίσης μεταχείρισης και για λόγους ενιαίας αντιμετώπισης”  ” οι παρατάσεις προθεσμιών” για την καταβολή των εισφορών μισθωτών για το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020 ” μπορούν να έχουν εφαρμογή και για τις επιχειρήσεις ή εργοδότες” που υπάγονται στους πληττόμενους κλάδους (ΚΑΔ) και “απασχολούν προσωπικό που υπάγεται για επικουρική σύνταξη, εφάπαξ παροχή και υγειονομική περίθαλψη σε ασφαλιστικά ταμεία που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) σε υποκατάσταση του δημοσίου συστήματος υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., τα ταμεία υποχρεωτικής επαγγελματικής ασφάλισης κ.α.”.

Συνεπώς οι εισφορές Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2020, προς ασφαλιστικά ΝΠΙΔ μπορούν, από τις πληττόμενες επιχειρήσεις, να καταβληθούν  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αντίστοιχα, χωρίς τόκους και άλλες προσαυξήσεις. 

Επισκέψεις: 208

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει