24 Ιουνίου 2024

Προβλήματα στη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών.

Προβλήματα εντοπίζονται στη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών που δεν επιτρέπουν στους πολίτες να διορθώσουν από το σπίτι τους τις επιφάνειες των ακινήτων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

Η πλατφόρμα δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις των ακινήτων και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διόρθωσης των αδήλωτων τετραγωνικών απαιτείται η επίσκεψη των ιδιοκτητών ακινήτων στους Δήμους, κάτι που αυτή την περίοδο λόγω της κρίσης του κορωνοϊού είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών.

Η δήλωση των βοηθητικών χώρων (αποθήκες, υπόγειες θέσεις πάρκινγκ) σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών που φωτίζονται από το κοινόχρηστο ρεύμα ή και η διόρθωση κοινόχρηστων χώρων από τους διαχειριστές πολυκατοικιών αποτελούν τις γκρίζες ζώνες στη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών, οι οποίες δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Επίσης στον Δήμο τους θα πρέπει να προσέλθουν όσοι απαιτείται να δηλώσουν την αλλαγή χρήσης του ακινήτου ή τη μείωση του εμβαδού του ακινήτου τους.

Επίσκεψη στον Δήμο απαιτείται και για την περίπτωση διόρθωσης δικαιώματος σε ακίνητα εκτός από την πλήρη κυριότητα ή επικαρπία/οίκηση.

cnn.gr

Επισκέψεις: 180

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει