19 Απριλίου 2024

Επιστολή προς Δ.Σ. της EuroCommerce: Β. Κορκίδης: «Κάντε όπως η Ελλάδα».

Να ακολουθήσει η Ευρώπη το παράδειγμα της Ελλάδας, ως προς τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και των παρενεργειών που έχει επιφέρει, προτείνει με επιστολή του προς το Δ.Σ. της EuroCommerce o πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Η προσέγγιση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης και ιδιότυπης παγκόσμιας κρίσης είναι παράδειγμα προς μίμηση, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και σημειώνει ότι «η χώρα μας με τα μέσα που διαθέτει και αξιοποιεί και στα δύο μέτωπα, αυτό της δημόσιας υγείας, που η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας αναγνωρίζεται διεθνώς, και αυτό της οικονομίας με το “ελληνικό πακέτο” στήριξης των 24 δισ. ευρώ, κυρίως με ιδία μέσα, μας επιτρέπει σήμερα να λέμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας κάντε το όπως η Ελλάδα».

Αναφέρει επίσης ότι «η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να φτάσει νωρίτερα με υγεία και ασφάλεια στην επόμενη μέρα και η πραγματική οικονομία σχεδιάζει και ελπίζει να ανακάμψει ταχύτερα… Οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης προσπαθούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις και να μην επιτρέψουν στον άγνωστο λογαριασμό του αόρατου πολέμου να πάρει μη αντιμετωπίσιμες διαστάσεις».

Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζει ότι η επόμενη μέρα θα είναι μεγάλη και δύσκολη. «Σίγουρα θα υπάρχουν “μεγάλα αγκάθια”, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη γραμμή επανεκκίνησης, ποια θα είναι η κατάσταση στην αγορά, πόση η καταναλωτική δύναμη, πόσοι πελάτες και προμηθευτές θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, με ποιο τρόπο θα γίνονται οι εμπορικές συναλλαγές, πόση ρευστότητα θα χρειαστεί, σε πόσο χρόνο και σε τι κόστος θα αντικατασταθούν εμπορεύματα, αλλά και πόσες οφειλές και επιταγές τελικά θα πληρωθούν. Όλοι έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει πως η επιστροφή μας στην “υγιή” καθημερινότητα δεν είναι εύκολη, ενώ τίποτα στην κοινωνία και την οικονομία δεν θα είναι το ίδιο με πριν», επισημαίνει καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1588463/b-korkidis-kante-opos-i-ellada

Επισκέψεις: 381

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει