14 Ιουνίου 2024

Νίκη Κεραμέως για Πανελλήνιες 2020: Καμία κατεύθυνση στα θέματα – Ανεξάρτητη η επιτροπή –

Πανελλήνιες 2020

Πανελλήνιες 2020: Ανεξάρτητη επιτροπή επιλέγει τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές των Πανελληνίων 2020 με όρους απόλυτης εχεμύθειας, «δεν δίνεται οποιαδήποτε κατεύθυνση», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράζονται πως τα θέματα φέτος θα είναι πολύ εύκολα και μπορεί να ευτελιστεί η διαδικασία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο μείωσε την εξεταστική ύλη και οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με βάση την ύλη που έχουν διδαχθεί μέσα στις σχολικές τάξεις.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε τους τρεις άξονες με βάση τους οποίους κινείται το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία.

α. Σύγχρονη τηλεδιδασκαλία: Γίνεται κανονικά η παράδοση των μαθημάτων. Μπορεί να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με εξαίρεση από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τρίτη του Πάσχα. «Όλες τις λοιπές ημέρες μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

β. Ασύγχρονη διδιδασκαλία: Ετεροχρονισμένα αποστέλλεται διδακτική ύλη μέσα από τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Υπήρξαν δυσκολίες αλλά εξελισσόμαστε συνεχώς.

γ. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Αφορά κυρίως μαθητές δημοτικού. Παρακολουθούν πάνω από 100.000 μαθητές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που παραδίδουν τα μαθήματα.

Απαντώντας στις ανησυχίες ότι τα ιδιωτικά σχολεία προχωρούν γρηγορότερα την ύλη στους μαθητές τους σε σχέση με τα δημόσια, η κ. Κεραμέως ότι δεν έχει τέτοια εικόνα και πως κανείς δεν μπορεί να γενικεύει. Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα και τους ευχαρίστησε που επιτρέπουν στους μαθητές που είναι σπίτι να διατηρήσουν μια στενή επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικά με τα Πανεπιστήμια, τόνισε ότι προχωρούν εξαιρετικά τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα φτάνοντας το 96,5%, πως η ύλη καλύπτεται και πως η εξεταστική θα καθοριστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

Η Υπουργική Απόφαση για τα ΓΕΛ

Η Υπουργική Απόφαση για τα ΕΠΑΛ

Πηγή: https://www.ipaidia.gr/

Επισκέψεις: 19

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει