23 Απριλίου 2024

Πέντε “μνηστήρες” εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Singular Logic.

Πέντε σχήματα εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για τη Singular Logic στη σχετική διαδικασία που έτρεξε εκ νέου η Marfin Investment Group (MIG), λίγους μήνες μετά από το ναυάγιο της εξαγοράς της εταιρείας από τη Liknoss του εφοπλιστή Θεόδωρου Πριόβολου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Euroxx ως σύμβουλος του διαγωνισμού έλαβε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τρία κοινοπρακτικά σχήματα καθώς και δύο επιχειρήσεις που συμμετείχαν αυτόνομα. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, κατά τις ίδιες πηγές, είναι εγχώριοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της πληροφορικής και του λογισμικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνεται το σχήμα της Info Quest μαζί με εταιρεία του ομίλου Olympia, η Entersoft (ενδεχομένως σε σύμπραξη με την Profile), η Space Hellas, η Epsilon Net, καθώς και η κοινοπραξία OTS-Volton.

Το ενδιαφέρον αυτό, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, αντανακλά τις δυνατότητες της εταιρείας η οποία διαθέτει παγιωμένη και ισχυρή θέση στην αγορά, έχοντας αναλάβει μεγάλα έργα πληροφορικής, ενώ διαθέτει και σημαντική σειρά προϊόντων στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού.

Παράλληλα, η Singular Logic ετοιμάζεται να διεκδικήσει με αξιώσεις και κομμάτι από την “πίτα” των μεγάλων έργων που προετοιμάζει το επόμενο διάστημα το Δημόσιο. Ένα ακόμη asset της Singular Logic είναι η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στη συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ως σημαντικό βήμα που αναθέρμανε το ενδιαφέρον για τη Singular Logic λογίζεται και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου,  ύψους 31,8 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε στην εταιρεία τον Ιανουάριο η MIG. Μέσω της κίνησης αυτής ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας πληροφορικής μειώθηκε κατά 26 εκατ. ευρώ, από τα 54,8 εκατ. ευρώ στα περίπου 28,8 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 5,8 εκατ. ευρώ αξιοποιούνται ως κεφάλαιο κίνησης, το οποίο διασφαλίζει την απαραίτητη ρευστότητα για να συνεχίσει η εταιρεία τη δραστηριότητά της αλλά και να διεκδικήσει νέα έργα.

Παράλληλα, η δραστηριοποίηση της εταιρείας στους τομείς των υπηρεσιών πληροφορικής και του λογισμικού αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, προσφέροντας στην εταιρεία ευκαιρίες ανάπτυξης σε διάφορες αγορές και κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας όλους τους ανθρώπινους και τεχνολογικούς συντελεστές που διαθέτει σήμερα.

Όλα τα παραπάνω, προκαλούν αισιοδοξία για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή, δεδομένου μάλιστα πως στη δεύτερη προσπάθεια εμφανίστηκαν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι από την πρώτη, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη διαδικασία είχε προκριθεί ως επενδυτής η εταιρεία Liknoss, συμφερόντων του ομίλου NorthStar του εφοπλιστή Θ. Πριόβολου. Η διαδικασία έφθασε το στάδιο του due diligence, αλλά τελικά δεν υπήρξε συμφωνία για το τίμημα.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3445345/pente-mnistires-ekdilosan-endiaferon-gia-tin-singular-logic

Επισκέψεις: 286

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει