28 Μαΐου 2024

Κοροναϊός: Στους 102 οι νεκροί στην Ελλάδα – 22 νέα κρούσματα, 2.192 συνολικά.

Positive blood test result for the new rapidly spreading Coronavirus, originating in Wuhan, China

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 22 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2192.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε 1 νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να φτάνει τους 102.

Την ίδια ώρα, 22 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ενώ 72 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι.

Νέα κύματα τους επόμενους χειμώνες

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως προβλέπονται νέα επιδημιολογικά κύματα του ιού και συνέχισε λέγοντας πως οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα.

«Χρειάζεται επαγρύπνηση για τα δυο επόμενα χρόνια» είπε.

Όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, υποστήριξε πως αυτό ακόμα αργεί, ωστόσο ένα εμβόλιο από τα 70 που δοκιμάζονται είναι στη φάση 2. «Χωρίς εμβόλιο και επιτυχείς θεραπείες, τότε τα μέτρα θα είναι το κρίσιμο στοιχείο μέχρι να υπάρξει ανοσία» πρόσθεσε, τονίζοντας πως χρειάζεται επαγρύπνηση και επιτήρηση του ιού.

«Για τα εμβόλια η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμη για τη μαζική παραγωγή» πρόσθεσε, επικαλούμενος τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αξιωματούχοι του οποίου επεσήμαναν πως δεν αναμένεται σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Η επόμενη ημέρα

Για την επόμενη φάση, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως είναι πρόωρο να μιλάμε για τη στρατηγική μετάβαση στην επόμενη φάση.

«Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για μετάβαση στην επόμενη φάση. Απαιτούνται αυστηρές αποφάσεις, όπως η τήρηση των αποστάσεων. Παντού δυσκολίες, παντού αποφάσεις, παντού υγιεινή» είπε.

Τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται σταδιακά, πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως όλες οι χώρες κάνουν μικρά βήματα, με πάρα πολύ αυστηρούς κανόνες.

Επισκέψεις: 124

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει