23 Απριλίου 2024

«Χριστός Ανέστη… με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», γράφει ο Ν. Κορακιανίτης.

Χριστός Ανέστη!

Και μαζί με τον Χριστό αναστήθηκε η ελπίδα μας ότι οι καταστάσεις θα διορθωθούν και ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον ‘’αόρατο πόλεμο’’.

Σήμερα δεν είναι ημέρα παραπόνων και γκρίνιας γι αυτό δεν θα αναφερθώ σε κανένα ζήτημα που μας απασχολεί είτε στον κλάδο μας είτε γενικά στην οικονομία.

Σήμερα είναι μέρα ευχών, περισυλλογής και κυρίως ανθρωπιάς.

Μία ανθρωπιά που αν οι καταστάσεις, η ρουτίνα και το άγχος μας είχε κάνει να την αφήνουμε στην άκρη, θεωρώ ότι τον τελευταίο μήνα επανήλθε και μάλιστα ήρθε για να μείνει για πάντα μέσα μας.

Το αποδείξαμε αυτό ως Έλληνες όλες αυτές τις ημέρες της καραντίνας.

Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, βοηθήσαμε ο κάθε ένας από την πλευρά του τους ανθρώπους που μας είχαν ανάγκη και προσπαθήσαμε να δείξουμε όλοι ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε με την Ελλάδα πλέον να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των χωρών ‘’πρότυπο’’ σε όλη αυτή την κατάσταση.

Αν κρατήσουμε κάτι από αυτό το διαφορετικό Πάσχα θα είναι αφενός η θλίψη τουλάχιστον για εμάς τους Κερκυραίους που ζήσαμε εικόνες πρωτόγνωρες για το νησί και αφετέρου η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλους τους τομείς.

Ξέρουμε ότι μόλις τελειώσουν αυτές οι γιορτινές ημέρες θα κοιτάμε με αγωνία για το μέλλον που σίγουρα πλέον είναι αβέβαιο τουλάχιστον για τους επομένους μήνες.

Θα πρέπει να ξανά σταθούμε στα πόδια μας, να ξεκινήσουμε από την αρχή και σίγουρα εδώ το κράτος έχει τον πρώτο λόγο με μέτρα στήριξης για όλους! Όχι επιλεκτικά!

Ας μην το συνεχίσουμε θα έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να το αναλύσουμε και να δούμε τις εξελίξεις.

Ας ευχηθούμε η Ανάσταση του Κυρίου να μας δώσει δύναμη και υγεία για να ανταπεξέλθουμε και να περιμένουμε με αγωνία το Πάσχα του 2021 που σίγουρα θα είναι διαφορετικό…

Χρόνια πολλά…

Επισκέψεις: 2327

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει