20 Απριλίου 2024

Χαλάει ο καιρός από την τρίτη – Δείτε σε ποιες περιοχές.

Από την Τρίτη (21/4)  ο καιρός θα πάρει διαφορετική τροπή από αυτήν που θα αναμέναμε για τέλη Απρίλη (!), καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα εισβάλλουν στην περιοχή μας και θα προκαλέσουν την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου κατά 10 με 14 βαθμούς Κελσίου, ο καιρός θα καταστεί βροχερός σε μεγάλο μέρος της Χώρας και θα χιονίσει ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές…

Στην παρακάτω ενδεικτική εικόνα βλέπουμε την πρόγνωση θερμοκρασίας και καιρού για την πόλη των Αθηνών.

Αθήνα - Διάγραμμα θερμοκρασίας και καιρού

Την Τρίτη (21/4) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, όμως από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη (22/4) προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και την
Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό https://hellenicweather.com/apo-tous-25-vathmous-sta-chionia/

Επισκέψεις: 374

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει