Η τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο γνώσεων των επιστημόνων, δήλωσε η πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Βόλος έξυπνη πόλη» Νάνσυ Καπούλα, που τόνισε ότι το πρόγραμμα, προέρχεται από το ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Βόλος έξυπνη πόλη» μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, ευχήθηκε το διαφορετικό αυτό Πάσχα για όλους μας, να σημάνει μια κοινωνία περισσότερης αλληλεγγύης και ομόνοιας και εξέφρασε την ελπίδα να βγούμε γρήγορα απ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση . Τόνισε ότι η ψηφιακή διοίκηση θα πρέπει να γίνει ένα εργαλείο που θα μείνει μόνιμα στο κράτος, καθώς η τηλεργασία και η προσβασιμότητα του κάθε πολίτη στη λειτουργία του κράτους είναι πολύ σημαντική.
«Ανώριμα πράγματα για επιστήμονες»
Για το θέμα της κατάρτισης των επιστημόνων, η μηχανικός τόνισε ότι όλοι είδαν μια πλατφόρμα που δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο κατάρτισης επιστημόνων, που έχουν περιθώρια εκμάθησης, που προφανώς δεν μπορεί να καλυφθεί από μια πλατφόρμα που είναι σεμιναριακού τύπου και παρουσιάζει πολύ ανώριμα πράγματα για επιστήμονες.
«Αν λέγαμε ότι αυτή η πλατφόρμα μπορεί να καλύψει τις περαιτέρω γνώσεις των επιστημόνων, θα υποτιμούσαμε την εκπαίδευση που έχουμε. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αντλείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, που θα καλύψει τις βασικές ανάγκες μιας περιόδου 1,5 μήνα που υπήρξε αυτή η τεράστια δυσκολία στην αγορά των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους», ανέφερε.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ, εκτίμησε ότι δεν μπορεί κάποιος να προσφέρει εύκολα και άμεσα υψηλού επιπέδου τηλεκατάρτιση, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές ειδικότητες μηχανικών και γιατρών και η εκπαίδευση πρέπει να είναι εναρμονισμένη με την ειδικότητά τους.
Η κα Καπούλα τόνισε ότι η απαξία της έρευνας για τον άνθρωπο και το μέλλον και όχι η έρευνα για το σήμερα που τα Πανεπιστήμια παράγουν ό,τι χρειάζεται η βιομηχανία ή η αγορά, είχε αποτέλεσμα να γυρίσει μπούμεραγκ παγκοσμίως και δεν είχε αποτέλεσμα ως προς τις ανθρώπινες ανάγκες.
Προσβασιμότητα και στο Δήμο
Η επικεφαλής της παράταξης «Βόλος έξυπνη πόλη» τόνισε ότι η παράταξή της πρεσβεύει το μέλλον των πόλεων, την εξυπηρέτηση του πολίτη από το σπίτι του, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς να περιμένει στην ουρά και να χάσει το μεροκάματό του και οι υπάλληλοι να είναι πιο παραγωγικοί.
«Όλα αυτά πήραν ουσία, αυτή την περίοδο της καραντίνας και τα πρώτα βήματα που κάνουμε ως ΤΕΕ, είναι να συνδέσουμε ψηφιακά λειτουργίες που μέχρι τώρα γινόταν αυτοπροσώπως, όπως τα γνωμοδοτικά συμβούλια εργασίας (τεχνικούς συμβούλους, συμβούλους αρχιτεκτονικής κλπ.) ή οι άδειες που εκδίδονται μέσω του e-adeies», ανέφερε.
Η Νάνσυ Καπούλα, είπε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μ. Δευτέρας υπήρξαν προβλήματα, λόγω του ότι ο Δήμος, δεν είχε την τεχνολογική υποδομή και εκτίμησε ότι υπήρχε ανετοιμότητα.
Η ίδια είπε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για το Δήμο Βόλου πρέπει να έχουν οι ανθρωπιστικές ανάγκες μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών και όχι ο εορταστικός φωτισμός, ενώ απαιτείται, οι οικονομικές δυνάμεις του Δήμου να κρατήσουν, γιατί θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες και μείωση των εσόδων.
Επισκέψεις: 484
Περισσότερες ειδησεις
“Δασικοί χάρτες: Πώς σώζεται το ακίνητο αν χάθηκαν οι προθεσμίες”, γράφει ο Ν. Κορακιανίτης.
“Ποτέ ξανά: Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει!”, γράφει ο Ν. Κορακιανίτης.
“Οικοδομικές άδειες με αλλαγές…και μόνο 4 ημέρες διαβούλευση!”, γράφει ο Ν. Κορακιανίτης.