22 Μαΐου 2024

Τηλεκατάρτιση επιστημόνων με “Σκοιλ Ελικικου” – Για “σκάνδαλο” κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, τα λάθη, και οι ανακρίβειες που διαπιστώθηκαν σε κάποια ΚΕΚ που ανέλαβαν την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, η οποία συνοδεύεται από το επίδομα των 600 ευρώ.

Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται μετάφραση και απόδοση λέξεων και εννοιών απευθείας από το Google Translate, χωρίς επεξεργασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το “Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν”, που αποτελεί τη διατύπωση ερωτήματος, στο οποίο καλείται να απαντήσει ένας επιστήμονας.

Τα σχόλια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με τους χρήστες να διαμαρτύρονται για την προχειρότητα με την οποία φαίνεται πως αντιμετωπίζεται το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ενώ το “Σκοιλ Ελικικου”, έχει γίνει πρώτο trend.

Για εμπαιγμό των επιστημόνων κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εγκαλούν την κυβέρνηση για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέσω των ΚΕΚ. 

Μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για σκάνδαλο και ζήτησε ευθέως εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώσεις εξέδωσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ανακοίνωση σχολιάζει και την απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στον Αλέξη Τσίπρα και αναρωτιέται αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα διατηρήσει τόσο το πρόγραμμα «εξαπάτησης των επιστημόνων», όσο και τον κ. Βρούτση ως υπουργό.

«Ο “ελεύθερος ανταγωνισμός” της Ν.Δ. συνεπάγεται πάρτι ημετέρων με 80 εκατομμύρια για προγράμματα τηλεκατάρτισης που ξεφτιλίζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για δικηγόρους, μηχανικούς και επιστήμονες. Οι ίδιοι παίρνουν μόνο 600 ευρώ για ψευτο-προγράμματα ενώ το κράτος πληρώνει 1070 για τον καθένα, προκειμένου τα 470 να πάνε στις τσέπες των ιδιοκτητών ΚΕΚ. Αν αυτό είναι ελεύθερη αγορά, τότε μάλλον οι μάγοι του επιτελικού κράτους έμαθαν “οικονομία” συλλαβίζοντας “Σκoιλ Ελικικού”… Υ.Γ. Αντί να τσακώνονται τόσες ώρες για το αν θα απαντήσει το υπουργείο Παιδείας, το Εργασίας ή το Μέγαρο Μαξίμου για το φιάσκο, ας απαντήσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην απλή ερώτηση: Σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα εξαπάτησης και προσβολής των επιστημόνων καθώς και τον κ. Βρούτση ως υπουργό;».

ΚΙΝΑΛ: Σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις στα ΚΕΚ

«Εμπαιγμός των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις για τα πάσης φύσεως κέντρα κατάρτισης. Το είχαμε επισημάνει από την αρχή. Δεν μας άκουσαν. Αποδεικνύεται από τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης προς τα ΚΕΚ. Κάθε επιστήμονας, δικηγόρος, γιατρός, οικονομολόγος, μηχανικός θα πάρει 600 ευρώ. Σύνολο 108 εκατομμύρια ευρώ. Το κάθε κέντρο κατάρτισης, θα παίρνει για τον καθένα επιπλέον 488 ευρώ. Σύνολο 88 εκατομμύρια ευρώ. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Την ώρα της κρίσης η Διαφάνεια και η Εντιμότητα είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη και αναγκαία. Κάποιοι δυστυχώς με πράξεις και παραλήψεις της Κυβέρνησης βολεύονται μέσα στην πανδημία, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Κυβερνητικός εμπαιγμός στους επιστήμονες 

«Ο κυβερνητικός εμπαιγμός προς τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες δεν έχει τελειωμό. Όχι μόνο τους εξαίρεσε κι από αυτό ακόμη το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ, κατά τρόπο άδικο κι αδικαιολόγητο, αλλά και τους παρέπεμψε σκανδαλωδώς σε προγράμματα τηλεκατάρτισης ιδιωτικών κέντρων τα οποία μόνο ως αστεία μπορούν να θεωρηθούν» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τον εμπαιγμό των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης». «Φαίνεται ότι για ορισμένους η αναγκαία στήριξη των επιστημόνων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας, είναι ευκαιρία για χρυσές δουλειές» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Για «καψόνια» στους επιστήμονες κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ 25

Εφτά προτάσεις για την στήριξη των επιστημόνων διατυπώνει το ΜέΡΑ 25 με ανακοίνωσή του, επικρίνοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την υπόθεση σχετικά την χορήγηση των 600 ευρώ, το λεγόμενο voucher. Το ΜέΡΑ 25 κάνει λόγο για ασαφή, παραπλανητικά και ασαφή διαγγέλματα του πρωθυπουργού που του προτείνουν επικοινωνιολόγοι, τονίζοντας ότι «παρόλα αυτά, κανένας επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να σκεπάσει την προσβλητική για τους επιστήμονες αίσθηση που αφήνει η εμπειρία της αίτησης για το εκπαιδευτικό voucher».Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η συγκυρία δημιούργησε στους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες την ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης, όχι εκπαίδευσης. Αλλά αφού, προσθέτει, «επελέγη τελικά αυτός ο τρόπος, κι αφού σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχουν πιστωθεί χρήματα, ας δούμε και την ποιότητα της παρεχόμενης κατάρτισης. Χιλιάδες μηχανικοί, επιστήμονες υγείας και οικονομικών μεταφέρουν την εικόνα μιας απίστευτης προχειρότητας, με ασάφειες, κραυγαλέα επιστημονικά λάθη, ασύντακτα κείμενα, λάθος ερωτήσεις και απαντήσεις στα τεστ και όρους ολοκλήρωσης της κατάρτισης που θυμίζουν καψόνι».

Ελληνική Λύση: Κυβέρνηση με επικοινωνία και χωρίς ουσία

«Το επιτελικό και ψηφιακό κράτος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού “μπήκε στον μεγάλο κόπο” να αντιμετωπίσει με προχειρότητα το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, “κόλλησε” τώρα στα “greeklish” (Σκοιλ Ελικικου) και στις νοηματικές ασυναρτησίες! Δυστυχώς! Αυτά συμβαίνουν όταν κυβερνάς για την επικοινωνία και όχι για την ουσία!»

ΑΠΕ ΜΠΕ

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Επισκέψεις: 911

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει