22 Μαΐου 2024

Α. Γεωργιάδης – ΚΕΚ: Η λίστα των ΚΕΚ είναι η ίδια με αυτή που ήταν εγκεκριμένη και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη παρεχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τα voucher των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως επελέγη αυτή η λύση επειδή υπήρχαν κονδύλια διαθέσιμα στο ΕΣΠΑ και πως η λίστα των ΚΕΚ είναι η ίδια με αυτή που ήταν εγκεκριμένη και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το τι θα συμβεί κανείς δεν το ξέρει, αλλά θα έχουμε προφανώς ζημιά ύφεσης, διευκρινίζοντας πως η εκ περιτροπής εργασίας δεν είναι για πάντα, είναι για όσο κρατά η κρίση και η καραντίνα.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις όταν ανοίξουν τα καταστήματα και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες που θέλουν να πληρώσει το υπουργείο τους τόκους των ενήμερων δανείων τους μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου. Ο μόνος όρος, όπως είπε, είναι να διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους έως τον Δεκέμβριο του 2020. «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε μέτρο που χρειάζεται» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα μέτρα της κυβέρνησης απέδωσαν καθώς ενώ στις αρχές Μαρτίου υπήρξαν πολλές απολύσεις, μετά τα μέτρα δεν υπήρξε καμία.

https://www.google.gr/amp/s/www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/georgiadis-arsi-metron-kathe-periochi-mporei-na-echei-ton-diko-tis-rythmo/amp/

Επισκέψεις: 156

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει