28 Μαΐου 2024

Α. Τσίπρας: Ομολογία ενοχής και αποτυχίας Μητσοτάκη η απόσυρση της τηλεκατάρτισης.

«Ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

«Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας, αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνει χαρακτηριστικά σε οργισμένη δήλωσή του μέσω κοινωνικών δικτύων.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσαν ψηλά από την αρχή το θέμα, ήδη από την Μ.Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε το θέμα, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν τη χάρη στην κυβέρνηση να μη δώσει απαντήσεις.

Εξού και ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η απόσυρση του προγράμματος δεν λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ», ζητά από υπουργούς που μέχρι πριν λίγες ώρες εκθείαζαν το πρόγραμμα να ζητήσουν συγγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, ενώ επιμένει στην παραίτηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Επιμένει όμως ότι οφείλει εξηγήσεις και ο πρωθυπουργός. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

«Ενοχή για το τεράστιο σκάνδαλο»

«Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας, αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ», συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων».

«Η απόσυρση δεν λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

«Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δεν λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ», υπογραμμίζει και κάνει λόγο για υπουργούς που «παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες».

«Θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο», προσθέτει, τονίζοντας ότι «ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας», καταλήγει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Επισκέψεις: 73

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει