19 Απριλίου 2024

Πολιτικές αντιδράσεις για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων – Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στη Βουλή.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, τα λάθη, και οι ανακρίβειες που διαπιστώθηκαν σε κάποια ΚΕΚ που ανέλαβαν την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, η οποία συνοδεύεται από το επίδομα των 600 ευρώ.

Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται μετάφραση και απόδοση λέξεων και εννοιών απευθείας από το Google Translate, χωρίς επεξεργασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το “Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν”, που αποτελεί τη διατύπωση ερωτήματος, στο οποίο καλείται να απαντήσει ένας επιστήμονας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ανεπαρκή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, μέσω εξευτελιστικών προγραμμάτων ψευτοκατάρτησης και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

«Δεν κάναμε αλλαγές στη λίστα των ΚΕΚ. Έτσι την παραλάβαμε από το ΣΎΡΙΖΑ» επεσήμανε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, με τον Πρωθυπουργό να αναπτύσσει συνολικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Δίνουμε τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε εθνικό επίπεδο «με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο «όπλο» για τη στήριξη όσων πλήττονται και παράλληλα διατηρούμε εφεδρείες που θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας».

«Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες ζουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με την «τηλεκατάρτιση», κάτι που έχουμε επισημάνει έγκαιρα, από τις 27 Μαρτίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε έστω και με καθυστέρηση την σκανδαλώδη αυτή ενέργεια της κυβέρνησης.

«Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν σε μεσάζοντες για προγράμματα αμφίβολης ή υποβαθμισμένης ποιότητας. Ποσά που όμως δεν «βρέθηκαν» για το ανθυγιεινό επίδομα των υγειονομικών, για τους 300.000 άνεργους και τους 110.000 συνταξιούχους που μένουν παντελώς ακάλυπτοι» προσθέτει ο κ. Χρηστίδης.

Για εμπαιγμό των επιστημόνων κάνει λόγο και το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλώς τα μεταφραστικά λάθη στα προγράμματα».

«Σχετικά με τον εμπαιγμό των επιστημόνων, η κυβέρνηση κι ο αρμόδιος υπουργός εξακολουθούν να είναι χαμένοι στη μετάφραση, γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα μεταφραστικά λάθη στα προγράμματα τηλεκατάρτισης, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξαίρεσε τους επιστήμονες από το επίδομα ειδικού σκοπού, παρότι οι συγκεκριμένοι κλάδοι πλήττονται εξίσου από τις συνέπειες της πανδημίας και τους υγειονομικούς περιορισμούς» αναφέρει το ΚΚΕ.

Πηγή:ΕΡΤ

Επισκέψεις: 368

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει