14 Ιουνίου 2024

Γεωργιάδης για voucher 600 ευρώ: Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε πυκνό χρόνο για αυτό υπήρξαν αστοχίες.

«Όταν κάνεις πολλά πράγματα, θα γίνουν και λάθη. Έγινε μια αστοχία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόσυρση των προγραμμάτων Voucher.

Ο υπουργός εξήγησε ότι οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν σε πυκνό χρόνο για αυτό υπήρξαν αστοχίες.

«Από την αρχή υπήρχε η αμφιβολία αν θα μπορούσε να γίνει σωστά, η διαβεβαίωση ήταν ότι θα μπορέσουν, δεν μπόρεσαν, ακυρώθηκε. Πήραμε μια διαδικασία που θα χρειαζόταν τρεις μήνες και το κάναμε σε τρεις ημέρες. Κρίθηκε χθες ότι οι υπηρεσίες αυτές μας άφηναν εκτεθειμένους σε κριτική και καλόπιστη και κακόπιστη. Γιαυτό ακυρώσαμε το πρόγραμμα. Όταν η κυβέρνηση ανέλαβε να το κάνει με υψηλή ταχύτητα υπήρχε ρίσκο. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είναι εντάξει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η διαδικασία είναι απολύτως διαφανείς. Το ποιος θα πάρει τα λεφτά το επιλέγει ο κάθε δικαιούχος μόνος του. Δεν υπάρχει ζήτημα διαφάνειες, και δεν δέχομαι τέτοιου είδους κριτική. Η κυρία Αχτσιόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούνται να μιλάνε για τα ΚΕΚ».

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο κ. Γεωργιάδης για την επόμενη ημέρα, είπε ότι «ετοιμάζουμε ένα σοκ στην αγορά με 12 -13 δισεκατομμύρια ευρώ».

Όπως ανέφερε «η οικονομία τον μήνα Απρίλιο, που θεωρούσαμε ότι θα ήταν πάρα πολύ κακός μήνας, όχι μόνο δεν πήγε τόσο άσχημα, αλλά πήγε καλύτερα από ότι νομίζαμε. Τα δημόσια έσοδα πλησιάζουν τους στόχους. Η οικονομία δείχνει να αντιδρά. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έφερε έσοδα στο κράτος. Δεν είναι όλα μαύρα. Δεν θα είναι μια χρονιά ρόδινη, αλλά δεν θα είναι αυτό που νομίζουν».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα σενάρια εκλογών είπε ότι «δεν μπορούμε να συζητάμε σήμερα στα σοβαρά για εκλογές».

https://www.in.gr/2020/04/23/politics/georgiadis-gia-voucher-600-eyro-oi-apofaseis-lifthikan-se-pykno-xrono-gia-ayto-ypirksan-astoxies/

Επισκέψεις: 351

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει