13 Απριλίου 2024

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Από τις 6 Ιουνίου οι εξετάσεις.

Από τις 6 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου θα διενεργηθούν οι τελικές και επαναληπτικές εξετάσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με εναλλακτικές μορφές τελικής αξιολόγησης, αντί της παραδοσιακής αυτοπρόσωπης παρουσίας καθηγητών και φοιτητών κατά την εξέταση.

Αυτό αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος η οποία ενημέρωσε επίσης τους φοιτητές του ότι έως την Τετάρτη 6 Μαίου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες (τρόπος εξέτασης, διαδικασία, ημερομηνία, διάρκεια κ.λπ.) για κάθε θεματική ενότητα.

Η απόφαση για τις εξετάσεις

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΕΑΠ αναφέρεται ακόμη ότι η Διοικούσα Επιτροπή του προχώρησε σ αυτές τις αποφάσεις με δεδομένα: «Τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ανάγκη της λήψης μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού, την ανάγκη να αποφευχθεί τόσο ο συγχρωτισμός, όσο και οι μετακινήσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, το γεγονός ότι η εκπαιδευτική διαδικασία στα προγράμματα (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά) στο ΕΑΠ δεν έχει επηρεαστεί στο παραμικρό και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, την αβεβαιότητα που υπάρχει μέχρι σήμερα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αλλά και τους περιορισμούς συγκεντρώσεων πολλών ατόμων δια ζώσης».

Παράλληλα πήρε τις αποφάσεις της για την διασφάλιση της έγκαιρης ολοκλήρωσης του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους για τους φοιτητές, την έγκαιρη έναρξη και ομαλή διενέργεια του επόμενου ακαδημαϊκού έτους, τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας για τους φοιτητές και το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΑΠ (ακαδημαϊκό και διοικητικό) στη διενέργεια των εξετάσεων.

Ραδιοφωνικός σταθμός

Το Ίδρυμα όμως διαθέτει και Ραδιοφωνικό Σταθμό, ο οποίος διοργανώνει μια σειρά από εκπομπές με κεντρικό θέμα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με φιλοξενούμενους μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του.

Στις εκπομπές, που θα μεταδίδονται ζωντανά κάθε Παρασκευή στις 17.00, θα συζητούνται θέματα σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τον τρόπο λειτουργίας της, τη μεθοδολογία και τις πρακτικές της, ενώ θα δίνονται και χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων. «Στη συγκυρία που βιώνουμε το Webradio ΕΑΠ (http://webradio.eap.gr/), είναι κοντά στους φοιτητές του Ιδρύματος αλλά και σε όλους όσους αφορά το ζήτημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ώστε να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην εξοικείωση των ενδιαφερόμενων με αυτή» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ίδρυμα.

Επισκέψεις: 389

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει