13 Απριλίου 2024

Το παράδειγμα της Γερμανίας με μετρά στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους 10 δισ.

Και ενώ στην Ελλάδα βλέπουμε ανακοινώσεις με μέτρα ”στήριξης και ανακούφισης” για εργαζόμενους και επιχειρήσεις τα οποία θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσουν ως ένα βαθμό, έρχονται άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να μας δείξουν τι ακριβώς εννοούν στήριξη.

Αναφερόμαστε στην Γερμανία. Σίγουρα κάποιος θα πει ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την Γερμανία, συμφωνούμε αλλά στόχος όπως έχουμε καταλάβει από την Κυβέρνηση είναι να γίνουμε…

Πάμε να δούμε λίγο το νέο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Γερμανίας, από τις μεγάλες επιπτώσεις του κορονοϊού, όπως αποφάσισε ο κυβερνητικός συνασπισμός, ύψους 10 δισεκ. ευρώ.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία συμφώνησε στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς Πέμπτη σε ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την επιδημία του κορονοϊού, ύψους 10 δισεκ. ευρώ.

Μπροστά στις αυξανόμενες επιπτώσεις της πανδημίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, η επιδότηση όσων έχουν δει τις συμβάσεις εργασίας τους να αναστέλλονται θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά τον τέταρτο μήνα αναστολής της σύμβασής τους θα λαμβάνουν από το κράτος το 70% με 77% του καθαρού μισθού τους και μετά τον έβδομο μήνα το 80% με 87%, έναντι του 60% με 67% που λαμβάνουν τώρα.

Εξάλλου όσοι είναι ήδη άνεργοι θα δουν τα επιδόματά τους να παρατείνονται κατά τρεις μήνες, στην περίπτωση που πλησιάζει το τέλος της περιόδου επιδότησης τους.

Έπειτα από οκτώ ώρες δύσκολων διαπραγματεύσεων οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες αποφάσισαν επίσης να υιοθετήσουν και άλλα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης.

Ο ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κλείσιμο μέχρι νεοτέρας των εστιατορίων και των καφέ, θα μειωθεί από την 1η Ιουλίου και για ένα χρόνο στο 7% από το 19% που είναι τώρα.

Παράλληλα προκειμένου να βοηθηθούν οι οικογένειες τα παιδιά των οποίων είναι αναγκασμένα να παρακολουθούν μαθήματα μέσω διαδικτύου λόγω του κλεισίματος των σχολείων, θα τους δοθούν επιδόματα για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία θα φτάνουν έως και τα 150 ευρώ.

Το νέο αυτό οικονομικό πρόγραμμα, το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 10 δισεκ. ευρώ, προστίθεται σε ένα άλλο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Γερμανίας ύψους 1,1 τρισεκ. ευρώ που έχει ήδη υιοθετηθεί.

Η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις και εργαζομενους.

Αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά στην πλατφόρμα του αρμόδιου Υπουργείου της Γερμανίας που καλούνται να συμπληρώσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι για να λάβουν την ενίσχυση.

https://rp-kassel.hessen.de/corona-soforthilfe?fbclid=IwAR3J95EBSUOhoKmvGcU1jdCz5K55s5VmEAYvwlTbnKTUV2vYRm_q4xuptOA

Επισκέψεις: 427

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει