23 Ιουλίου 2024

ΤΕΕ Δωδεκανήσου: “Στη δύσκολη συγκυρία διεκδικούμε το αυτονόητο. Την ισότιμη στήριξη”.

Σε ανακοίνωση του το ΤΕΕ Δωδεκανήσου με αφορμή την κατάργηση του προγράμματος της «τηλεκατάρτισης» με voucher τονίζει τα εξής:

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την κατάργηση του προγράμματος της επιμόρφωσης, μέσω της διαδικασίας τηλεκατάρτισης με voucher. Με την ενεργοποίηση του προγράμματος φάνηκε άμεσα η προχειρότητα του εκπαιδευτικού υλικού καθώς η υλοποίησή του δεν είχε καμία σχέση με τους αρχικούς στόχους που είχαν εξαγγελθεί. Η επιλεγείσα διαδικασία για τη χορήγηση των 600 ευρώ ήταν εξόχως προσβλητική και απαξιωτική για το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, που βιώνει και αυτό, με τον πιο έντονο τρόπο, τις συνέπειες της πανδημίας στην καθημερινότητά του και στον αγώνα για επιβίωση.

Επιπρόσθετα θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι συνοπτικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιλογή 7 εταιρειών που θα διέθεταν τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης και θα μοιράζονταν το ποσό των 36.000.000 ευρώ, δημιουργεί έντονα ερωτήματα και προβληματισμό. Απορούμε επίσης για τον τρόπο που επιχειρήθηκε η χρησιμοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ καθώς σε τέτοιου είδους “απορρόφηση” ελλοχεύει o κίνδυνος έκθεσης της χώρας μας.

Οι μηχανικοί είναι από τους κατεξοχήν επιστημονικούς κλάδους που εκ των πραγμάτων έχουν συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις συνεχείς αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου άσκησης του επαγγέλματός τους. Στη δύσκολη χρονική συγκυρία για όλους, δεν διεκδικούμε κάτι περισσότερο από το αυτονόητο. Την ισότιμη στήριξη, όπως ισχύει δηλαδή και στους υπόλοιπους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους, προκειμένου να περάσει και αυτή η κρίση και να μπορέσουμε να σταθούμε όλοι όρθιοι”.

Επισκέψεις: 235

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει