14 Ιουνίου 2024

Γεωργιάδης στο MEGA: Τραπεζικό δάνειο για κεφάλαιο κίνησης για όλες τις επιχειρήσεις.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας προς όφελος των επιχειρήσεων και την παραγωγή μασκών από τη στιγμή που η χρήση τους θα είναι επιβεβλημένη από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα έχει εκδώσει ένα τραπεζικό προϊόν, με το οποίο όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν από τις τράπεζες δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ, το επιτόκιο του οποίου πληρώνεται από την τράπεζα για δυο χρόνια.

«Όποια μικρομεσαία επιχείρηση αισθάνεται την ανάγκη ότι χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης μπορεί να το ζητήσει και σήμερα από την τράπεζα της αρεσκείας της, βασική προϋπόθεση είναι να μην είναι στον ‘Τειρεσία’, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφέρθηκε και στο Ελληνικό, υποστηρίζοντας πως αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο.

Για την παραγωγή μασκών, επεσήμανε πως στην εγχώρια παραγωγή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια με τη λειτουργία δύο εργοστασίων παραγωγής μασκών με μηνιαία παραγωγή 20 εκατομ. μάσκες και η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου καταγράφονται όλα τα αποθέματα της χώρας σε υγειονομικό εξοπλισμό.

Το κόστος της μάσκας έχει μεν αυξηθεί λόγω και της αυξημένης ζήτησης, ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε και τη χρήση της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας. Η τιμή πάντως της μάσκας μίας χρήσης εκτιμά ότι θα ομαλοποιηθεί, όπως έγινε και στα αντισηπτικά.

Για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή είναι τόσα τα προβλήματα και τόση η δουλειά και η πίεση που το τελευταίο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός».

https://www.in.gr/2020/04/30/economy/georgiadis-sto-mega-trapeziko-daneio-gia-kefalaio-kinisis-gia-oles-tis-epixeiriseis/

Επισκέψεις: 151

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει