4 Μαΐου 2024

Παρεμβάσεις σε εργοτάξια από το συνδικάτο οικοδόμων.

Παρεμβάσεις σε μεγάλα εργοτάξια της περιοχής του Ρεθύμνου όπου συγκεντρώνονται κατά δεκάδες οικοδόμοι πραγματοποίησε κλιμάκιο του συνδικάτου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ρεθύμνου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία συμμετέχοντας στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με σύνθημα «πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Στις κουβέντες με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν οι εξελίξεις  για την πανδημία του κορονοιού, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς, οι επιπτώσεις από την επερχόμενη οικονομική κρίση και πως θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους, μιας και η κυβέρνηση μαζί με το κεφάλαιο έχουν αποφασίσει να φορτώσουν τα βάρη για άλλη μια φορά στις πλάτες του λάου.

Έγινε ενημέρωση για την δράση και τις παρεμβάσεις της ομοσπονδίας οικοδόμων και των σωματείων, της δύναμης της για να ενταχθούν χιλιάδες  οικοδόμοι στο βοήθημα των 800 ευρώ. Επίσης μοιράστηκε το κάλεσμα της απεργίας της πρωτομαγιάς και τονίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι με την συμμετοχή τους στην πάλη του συνδικάτου να αποτρέψουν την επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας και συνειδητοποιούν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο αντεργατική, με στόχο να φορτωθούν στην πλάτη τους τα σπασμένα της κρίσης, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις.

Σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτό το δρόμο που περπάτησαν χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πρωτοπόροι αγωνιστές της τάξης μας θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, δηλώνουμε όλοι εμείς την απόφασή μας να αγωνιστούμε μέχρι τη ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Μέχρι να εκπληρωθεί ο ιστορικός ρόλος της τάξης μας, η κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά»

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

Ø Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.

Ο Να ενταχθούν όλοι οι οικοδόμοι στο βοήθημα των 800 ευρώ

Ø Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

Ø Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.

Ø Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Ø Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Ø Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Ø Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

Ø Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Ø Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.

Ø Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Η εργατική τάξη θα είναι αυτή που θα βάλει τη σφραγίδα της για το αύριο που ονειρευόμαστε.

https://www.michanikos-online.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b9/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Michanikos+Online+-+%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF+Newsletter+-+%CE%A0%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7+30%2F04%2F2020+-+55+%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82&utm_campaign=20200429_m158097981_Michanikos+Online+-+%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF+Newsletter+-+%CE%A0%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7+30%2F04%2F2020+-+55+%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82&utm_term=_CE_A0_CE_B1_CF_81_CE_B5_CE_BC_CE_B2_CE_AC_CF_83_CE_B5_CE_B9_CF_82+_CF_83_CE_B5+_CE_B5_CF_81_CE_B3_C

Επισκέψεις: 100

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει