19 Απριλίου 2024

Χαρδαλιάς: Φέτος θα περάσουμε μια διαφορετική Πρωτομαγιά.

Συνέντευξη τύπου του υφυπουργού πολιτική προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του υπουργού επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του υφυπουργού εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, του υφυπουργού προστασίας του πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και του υφυπουργού υγείας Βασίλειο Κοντοζαμάνη με αφορμή την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό εξάπλωσης το κορονοϊού, Αθήνα 22 Μαρτίου 2020.

Δηλώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό και την διαδικασία μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» κάνει αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός θα περάσουμε την πρωτομαγιά διαφορετικά είτε στο σπίτι είτε μια βόλτα γύρω από αυτό.

Αύριο, Πρωτομαγιά, δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό ούτε στο χωριό, επανέλαβε.

Παράλληλα ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση σε σωματεία και πολιτικές δυνάμεις να αναγνωρίσουν τους κίνδυνους και να συμβάλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους την κρισιμότητα των στιγμών, τους κινδύνους πρώτα απ’ όλα για τα ίδια τους τα μέλη τους και να συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Το τρίπτυχο του νέου σχεδίου

Τρεις ημέρες μένουν για να ολοκληρώσουμε το πρώτο τμήμα της προσπάθειας μας για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και επισήμανε πως κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι κάνει ακόμα πιο ισχυρά τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθούμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα από Δευτέρα.

Υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης και σημείωσε: «Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και στη συνέχεια βγαίνουμε με προσοχή με βάση τους νέους κανόνες».

«Η νέα καθημερινότητα από την ερχόμενη Δευτέρα, σημαίνει και νέες συνήθειες. Κοινό σημείο, η ευθύνη. Χέρια, αποστάσεις, μάσκες το τρίπτυχο του νέου σχεδίου μας».

Τέλος η καραντίνα στη Ν. Σμύρνη Λάρισας

Όπως έγινε γνωστό απόψε στις 8 το βράδυ, ολοκληρώνεται και η καραντίνα στην οποία είχε μπει ο οικισμός των Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους δήλωσε ότι 1.280 δείγματα ελέγχθησαν σήμερα σε ιδρύματα, γηροκομεία, βρεφοκομεία κλ.π ενώ πρόσθεσε δε ότι χθες έφτασαν δύο πτήσεις εξωτερικού, με 159 άτομα. Όλα ελέγχθησαν και μόνο ένα δείγμα βρέθηκε θετικό.

Παράλληλα, χθες επιβλήθηκαν 57 πρόστιμα, 1.201 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, 9 συλλήψεις για καταστήματα, επισήμανε ο κ Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι δεν χαλαρώνουν ακόμα τα μέτρα. τηρούνται στο ακέραιο μέχρι τη Δευτέρα.

https://www.in.gr/2020/04/30/greece/xardalias-fetos-tha-perasoume-mia-protomagia-diaforetika/

Επισκέψεις: 228

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει