21 Ιουνίου 2024

Συντριβή ελικοπτέρου ΝΑΤΟ: Μια 23χρονη το πρώτο θύμα στο Ιόνιο.

Μια 23χρονη γυναίκα έχει αναγνωριστεί ως το πρώτο θύμα της πτώσης του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η στρατιωτικός Αμπιγκέιλ Καουμπρόου ήταν ένα από τα έξι μέλη του πληρώματος – τέσσερα από την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Καναδά και δύο από τον βασιλικό Ναυτικό του Καναδά – στο ελικόπτερο που κατέπεσε την Τετάρτη στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο στρατηγός Τζόναθαν Βανς δήλωσε πως το πτώμα της Καουμπρόοου ανασύρθηκε, ενώ αγνοούνται τα υπόλοιπα 5 μέλη του πληρώματος.

Σε δελτίο Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός τη Νέας Σκωτίας Στέφεν ΜακΝιλ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Σήμερα, οι κάτοικοι της Νέας Σκωτίας πενθούν άλλη μία απώλεια μετά την πτώση του καναδικού ελικοπτέρου που συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, και συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Εκ μέρους όλης της επαρχίας, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέρφους της υποδιοικητού Αμπιγκέιλ Καουμπρόου».

Συντριβή ελικοπτέρου ΝΑΤΟ: Η τελευταία ανάρτηση της 23χρονης

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η 23χρονη είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στην σελίδα της στο Facebook, που έπαιζε γκάιντα στην φρεγάτα Fredericton στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, για να τιμήσει τα θύματα ενός μαζικού πυροβολισμού στις 18 και 19 Απριλίου στην Νέα Σκωτία. «Μπορεί να ταξιδεύεις στον κόσμο και να μην συναντήσεις ποτέ κανέναν κάτοικο της Ανατολικής Ακτής. Χαίρομαι που τον αναχαίτισαν. Σε όλους όσους είναι στην πατρίδα, σας σκέφτομαι».

Η Αμπιγκέιλ Καουμπρόου ήταν μέλος του Union Fire Club Pipes and Drums, μιας εθελοντικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει κυρίως μουσική υποστήριξη στην περιφερειακή Πυροσβεστική υπηρεσία του Χάλιφαξ. Μια σελίδα GoFundMe, που δημιουργήθηκε από δύο άτομα που αποφοίτησαν με την 23χρονη από την Βασιλική Πολεμική Ακαδημία του Καναδά το 2018, συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει «την οικογένεια της Αμπιγκέιλ μέσα από αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί».

Συντριβή ελικοπτέρου ΝΑΤΟ:  Εξάμηνη ναυτική άσκηση στην Μεσόγειο

Η φρεγάτα Fredericton και το πλήρωμά της αποτελούμενο από 250 ναυτικούς και προσωπικό έφυγε από το Χάλιφαξ στις 20 Ιανουαρίου για να συμμετάσχουν σε μία εξάμηνη άσκηση στην Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης Reassurance. Η φρεγάτα ήταν εξοπλισμένη με ένα ελικόπτερο Σικόρσκι CH 124 Sea King.

Οι καναδικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν στο Twitter την Τετάρτη πως «έχασαν επαφή με το αεροσκάφος» καθώς συμμετείχε σε συμμαχικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Ελλάδας». Νωρίς χθες το πρωί, η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι είχε «επικοινωνήσει με όλα τα μέλη των οικογενειών εκείνων που βρίσκονταν στο ελικόπτερο που ενεπλάκη σε ατύχημα στην Μεσόγειο Θάλασσα».

https://www.alphafreepress.gr/2020/05/01/kosmos/syntrivi-elikopterou-nato-mia-23xroni-to-proto-thyma-sto-ionio/

Επισκέψεις: 176

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει