20 Ιουνίου 2024

Σταϊκούρας: Εξετάζεται η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση.

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, η κυβέρνηση αξιολογεί το αίτημα των επαγγελματιών της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και για απαλλαγή τους από ΦΠΑ για προστατευτικές μάσκες και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα για την εστίαση, ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί εντός του Μαΐου συμπληρώνοντας ότι έως τότε ισχύουν οι σημερινές πρόνοιες για επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι σημαντικό να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μέσα στο μήνα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα καταβληθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 90 χιλιάδες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ότι το ποσό θα είναι ανάλογο με την απώλεια τζίρου και τον αριθμό εργαζομένων. Αν για παράδειγμα μία επιχείρηση δεν έχει εργαζόμενους, το ποσό θα είναι 2 χιλιάδες ευρώ. Τέσσερις χιλιάδες θα λάβουν όσοι έχουν έως πέντε εργαζόμενους, 8 χιλιάδες από πέντε έως 20 και ούτω καθεξής.

Στήριξη των δανειοληπτών

Για πρώτη φορά υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών, είτε έχουν κόκκινα δάνεια είτε ενήμερα, αρκεί να έχουν πληγεί από την πανδημία του κοροναϊού ανέφερε ο υπουργός.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τους θεσμούς για το ακριβές ποσοστό επιδότησης στη δόση του δανείου που θα έχουν και οι συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία. Ανέφερε ότι το ποσό θα είναι αρχικά πολύ υψηλό και στη συνέχεια θα φθίνει και η χρονική διάρκεια θα είναι περίπου έως τα τέλη του έτους.

https://www.in.gr/2020/05/01/economy/staikouras-eksetazetai-meiosi-fpa-stin-estiasi/

Επισκέψεις: 121

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει