14 Ιουλίου 2024

288.746 δηλώσεις και 7.310.976 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα δηλώθηκαν μέχρι τις 29 Απριλίου στην πλατφόρμα της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κ.Ε.Δ.Ε. (https://tetragonika.govapp.gr/), για την υποβολή από τους ιδιοκτήτες ακινήτων όλων των Δήμων της χώρας, των αιτήσεων διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων που έχουν στην ιδιοκτησία τους, συνεχίζει τη λειτουργία της.

Μέχρι τις 29  Απριλίου 2020, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας , έχουν υποβληθεί (και βρίσκονται σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης) 288.746 δηλώσεις και έχουν δηλωθεί  7.310.976 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα ( αύξηση των τετραγωνικών σε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, κατά 36,83%).

Από το Δήμο Λαρισαίων προέρχονται οι περισσότερες νέες δηλώσεις (3479) και ο μεγαλύτερος αριθμός δηλωθέντων τετραγωνικών ( 273.417, 65 τ.μ. ) και ακολουθούν οι Δήμοι Ηρακλείου Κρήτης, Βόλου, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κλπ.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν διευκολυνθεί να υποβάλλουν χωρίς κόστος δηλώσεις και πολίτες,που διαθέτουν ακίνητα στη χώρα μας αλλά σήμερα ζουν στο εξωτερικό. Από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται η πλειοψηφία των χρηστών από το εξωτερικό.

Η επισκεψιμότητα της σελίδας έχει ξεπεράσει τα 2,7 εκατομμύρια χρήστες και η μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης είναι 4΄46″.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και στα πραγματικά που θα δηλωθούν, βάσει των οποίων θα γίνεται μετά τη διόρθωσή τους  η χρέωση των ανταποδοτικών τελών.

Η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ.

Ως τις 30 Ιουνίου 2020 η προθεσμία υποβολής διόρθωσης τετραγωνικών

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των επιπλέον τετραγωνικών έχει παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2020 κι όσοι ιδιοκτήτες υποβάλλουν δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών των ακινήτων τους, θα απαλλαγούν από αναδρομικές χρεώσεις, ενώ και οι Δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες τους αφού θα αυξηθούν τα έσοδά τους .

Ο Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., με αφορμή τη λειτουργία της πλατφόρμας δήλωσε : Η ΚΕΔΕ αναδεικνύει σε προτεραιότητά της τη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου λειτουργίας των Δήμων, που θα στηρίζεται στη χρήση των νέων τεχνολογιών και στην παροχή ποιοτικότερων και χαμηλότερου κόστους υπηρεσιών. Θέλουμε να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας σε σύντομο χρόνο και χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται από το χώρο τους.  Μέρα με τη μέρα κερδίζουμε το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών.

Επισκέψεις: 193

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει