20 Απριλίου 2024

Σ. Φάμελλος: Το περιβαλλοντικό έγκλημα ήταν προμελετημένο και σχεδιασμένο από τον Μητσοτάκη (Video)

Είναι επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το περιβάλλον και να το κάνει σε συνθήκες κοινοβουλευτικής ασφυξίας τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήγε στη Βουλή για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο «Το περιβαλλοντικό έγκλημα ήταν προμελετημένο και σχεδιασμένο από τον κ. Μητσοτάκη. Θα είναι μία ρετσινιά που θα μείνει για πάντα» σημείωσε χαρακτηριστικά. ο Σ. Φάμελλος.

«Από την πρώτη μέρα υποβολής αυτού του αντι-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δε θα νομιμοποιήσουμε ούτε μία διαδικασία που προσβάλλει το Σύνταγμα και τους κοινοβουλευτικούς κανόνες, ούτε ένα νομοσχέδιο που το σύνολο της περιβαλλοντικής κοινότητας και όλες οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ έχουν χαρακτηρίσει ως περιβαλλοντικό έγκλημα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι αυτήν την περίοδο στη Βουλή είχαμε συμφωνήσει να λειτουργούμε σε συνθήκες πανδημίας, να λειτουργούμε με περιορισμένη σύνθεση, να δίνουμε το παράδειγμα και να προσέχουμε και εμείς. Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση επέλεξε την πρώτη φορά που περνά νομοσχέδιο έξω από τους κανόνες της πανδημίας, με περιορισμένη σύνθεση βουλευτών, να αφορά το περιβάλλον. Αποδεικνύει ότι θέλει να περάσει στα κρυφά ρυθμίσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές που αδυνατίζουν την περιβαλλοντική προστασία στην Ελλάδα που έχει σήμα κατατεθέν το περιβάλλον» τόνισε ο Σ. Φάμελλος.

Επισκέψεις: 134

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει