18 Απριλίου 2024

Με τηλεδιασκέψεις οι ενστάσεις για το Κτηματολόγιο.

Μέσω τηλεδιασκέψεων και χωρίς τη φυσική παρουσία των πολιτών θα συγκαλούνται πλέον οι Επιτροπές Ενστάσεων για υποθέσεις κτηματογράφησης, ύστερα από σχετική διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό, η ισχύς της συγκεκριμένης διάταξης είναι έως και τις 15 Ιουλίου 2020 και ο στόχος είναι η συνεχής, απρόσκοπτη εξέταση των ενστάσεων των ενδιαφερομένων για ζητήματα κτηματογράφησης των ακινήτων τους.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, με τη σύγκληση των Επιτροπών Ενστάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης δεν απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία των πολιτών και των τεχνικών συμβούλων και δικηγόρων τους, αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, αίρεται οιοσδήποτε γεωγραφικός περιορισμός για την εξέταση των υποθέσεων κτηματογράφησης, ενώ εκσυγχρονίζεται και επιταχύνεται όλη η διαδικασία.

Σημειώνεται, ότι μετά την παρέλευση της εν λόγω καταληκτικής ημερομηνίας, το ΥΠΕΝ εξετάζει το ενδεχόμενο, αυτή η ηλεκτρονική δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης στις Επιτροπές Ενστάσεων, να αποκτήσει και ένα μόνιμο, εναλλακτικό τρόπο σύγκλησής τους.

Επισκέψεις: 388

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει