20 Απριλίου 2024

Σύμβαση ΥΠΕΝ – ΤΕΕ για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Ανατολικής Αττικής.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρεται στη σύμβαση που υπέγραψαν ΥΠΕΝ και ΤΕΕ και αφορά στην υλοποίηση της σύνταξης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για περιοχές της Ανατολικής Αττικής:

ΑΡΘΡΟ 1
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Αντικείμενο της παρούσας Σύμβασης είναι:

  1. Η υλοποίηση της σύνταξης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, όπως αυτό προβλέπεται στο άρθρο ΤΡΙΤΟ της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.», όπως αυτό κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4626/2019.
  2. Όπως προβλέπεται στο άρθρο ΤΡΙΤΟ της Π.Ν.Π. (ν.4626/2019) ανατίθεται στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος» η σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου για τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018. Για την υλοποίηση του έργου της παρούσας παραγράφου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορεί να προβαίνει σε αναθέσεις κατά παρέκκλιση από τις πάγιες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν τη διαδικασία αναθέσεως συμβάσεων έργου, υπηρεσίας ή προμήθειας.
  3. Η συνεργασία μεταξύ του Κυρίου του Έργου και του Φορέα Υλοποίησης του Έργου θα εκτείνεται κατ’ αρχήν σε κάθε αντικείμενο εμπίπτον στο πεδίο των κατά νόμο αρμοδιοτήτων του Φορέα Υλοποίησης του Έργου και θεμελιώνεται στη δυνατότητα του Κυρίου του Έργου να ενεργοποιεί, αναλόγως των αναγκών, την ανάληψη από το Φορέα Υλοποίησης του Έργου έργων ή υπηρεσιών που παρίστανται αναγκαία για την εκτέλεση του περιγραφόμενου στην παρούσα σύμβαση αντικειμένου.
  4. Τα παραδοτέα του αντικειμένου της σύμβασης περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα Ι της παρούσας. Το Παράρτημα Ι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης και σε αυτό περιγράφονται αναλυτικά το περιεχόμενο των παραδοτέων καθώς και το κόστος έκαστου εξ΄αυτών. Ειδικότερα τα παραδοτέα είναι τα εξής: 1. Μελέτη Τοπογραφίας, 2. Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας, 3. Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, 4. Συγκοινωνιακή Μελέτη, 5. Μελέτη Οριοθέτησης Ρεμάτων, 6. Μελέτη μείωσης της πλημμυρικής διακινδύνευσης, 7. Μελέτη κατάρτισης Δασικού Χάρτη, 8. Μελέτη Χωροταξικού – Πολεοδομικού Σχεδιασμού, 9. Σύνταξη Ενιαίου Τεύχους Ε.Χ.Σ., 10. Νομική Υποστήριξη για το Ε.Χ.Σ., 11. Επιστημονική Υποστήριξη για το Ε.Χ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 2
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ

Ο Κύριος του Έργου αναλαμβάνει:

  • Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το Φορέα Υλοποίησης του Έργου στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης.
  • Να παρέχει στο Φορέα Υλοποίησης του Έργου τις αναγκαίες πληροφορίες και μελέτες που έχει στη διάθεσή του και να συνεργάζεται μαζί του.
  • Να παρέχει έγκαιρα στο Φορέα Υλοποίησης του Έργου την αναγκαία πληροφόρηση σχετικά με οργανωτικές ή διοικητικές αλλαγές που επηρεάζουν την υλοποίηση του ανατεθέντος έργου ή υπηρεσίας.
  • Να συνεργάζεται με το Φορέα Υλοποίησης του Έργου για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του ανατεθέντος έργου ή υπηρεσίας.

Ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου

  • Αναλαμβάνει να υλοποιήσει το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης κατά τρόπο άρτιο και είναι υπεύθυνος για την ολοκλήρωσή του σύμφωνα με τους όρους της παρούσας σύμβασης και τον ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις προδιαγραφές για την εκπόνηση Ε.Χ.Σ..
  • υποχρεούται να συμπράττει με τον Κύριο του Έργου κατά την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης και για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά την υλοποίηση.
  • οφείλει να λαμβάνει εγκαίρως κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε ο Κύριος του Έργου και τα όργανα αυτού να μην υποστούν οποιαδήποτε ενόχληση ή ζημία.
  • οφείλει να τηρεί εμπιστευτικότητα και να μη γνωστοποιήσει σε τρίτους ή να χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς, χωρίς τη προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Κυρίου του Έργου, οποιαδήποτε έγγραφα ή πληροφορίες ή προσωπικά δεδομένα περιέλθουν σε γνώση του κατά την εκτέλεση της παρούσας και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του στο πλαίσιο αυτής.
  • οφείλει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι και όλοι οι συνεργάτες του γνωρίζουν και συμμορφώνονται με τις παραπάνω υποχρεώσεις περί εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

ΑΡΘΡΟ 3
ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η παρούσα άρχεται με την υπογραφή της και λήγει στις 23 Ιουλίου 2020.

Η 23η Ιουλίου ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του αντικειμένου της σύμβασης και αντιστοίχως παράδοσης όλων των αναφερομένων παραδοτέων στο Παράρτημα Ι.

ΑΡΘΡΟ 4
ΕΥΘΥΝΕΣ & ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου ευθύνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας σύμβασης έναντι του Κυρίου του Έργου για την καλή εκτέλεση του ανατεθέντος έργου κατά το σκέλος που το έργο εκτελείται από τον ίδιο ή/και από τους υπ’ αυτού προστηθέντες.

Κατά την εκτέλεση της σύμβασης ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου τηρεί όλες τις υποχρεώσεις στους τομείς του περιβαλλοντικού, κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου, που προβλέπονται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εθνικό δίκαιο, τις συλλογικές συμβάσεις ή τις σχετικές διεθνείς Συμβάσεις.

Ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου θα είναι πλήρως και αποκλειστικά μόνος υπεύθυνος για την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας ως προς το απασχολούμενο από αυτόν τυχόν προσωπικό για την εκτέλεση των υποχρεώσεων της Σύμβασης. Σε περίπτωση οποιασδήποτε παράβασης ή ζημίας που προκληθεί σε τρίτους, υποχρεούται μόνος αυτός προς αποκατάστασή της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης αλλά και μετά τη λήξη ή λύση αυτής, ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρήσει εμπιστευτικά και να μη γνωστοποιήσει σε οποιονδήποτε τρίτο, έγγραφα ή πληροφορίες που θα περιέλθουν σε γνώση του κατά την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του. Επίσης, αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην γνωστοποιήσει έγγραφα ή πληροφορίες που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που θα εκτελέσει, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του Κυρίου του Έργου.

ΑΡΘΡΟ 5
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ

Για την παρακολούθηση εκτέλεσης και ολοκλήρωσης της σύμβασης, καθώς και για την παραλαβή των παραδοτέων αυτής, θα ορισθεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής (Ε.Π.Π).

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής (Ε.Π.Π) θα είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της σύμβασης και την παραλαβή των παραδοτέων του Παραρτήματος Ι.

Τα παραδοτέα του Παραρτήματος θα δοθούν σε έντυπη και σε ψηφιακή μορφή.

Με τη εκάστοτε σχετική παραλαβή των παραδοτέων η Επιτροπή συντάσσει τα αντίστοιχα σχετικά Πρωτόκολλα Παραλαβής κατόπιν έκδοσης βεβαίωσης καλής εκτέλεσης από τη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας. Η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας δίνει στον ανάδοχο οδηγίες και εντολές, αναφορικά με την εκτέλεση της σύμβασης.

ΑΡΘΡΟ 6
ΑΜΟΙΒΗ

Η συμβατική αμοιβή συμπεριλαμβανόμενου του αναλογούντος ΦΠΑ (ποσοστό 24% επί της αμοιβής) ανέρχεται στο ποσό των οχτακοσίων είκοσι ενός χιλιάδων εκατόν εβδομήντα έξι ευρώ και τριάντα έξι λεπτών (821.176,36 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Το Τ.Ε.Ε. ουδεμία άλλη απαίτηση έχει, πέραν του ανωτέρου ποσού της συνολικής αμοιβής, η οποία δεν δύναται να αναπροσαρμοστεί για οποιοδήποτε λόγο και αιτία.

Οι πληρωμές θα γίνονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και θα παρακρατούνται οι προβλεπόμενες κρατήσεις και φόροι. Για την πληρωμή του τιμήματος απαιτούνται κατ’ ελάχιστον τα εξής δικαιολογητικά:

  • Πρωτόκολλο παραλαβής του τμήματος – παραδοτέου από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής που θα πιστοποιήσει ότι πράγματι παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες, βάσει της βεβαίωσης καλής εκτέλεσης της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ.
  • Βεβαίωση καλής εκτέλεσης της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας
  • Τιμολόγιο (Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών).
  • Πιστοποιητικά Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας του Φορέα Υλοποίησης του Έργου
  • Νομιμοποιητικά έγγραφα του Φορέα Υλοποίησης του Έργου
  • Γνωστοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στην οποία επιθυμεί ο Φορέας Υλοποίησης του Έργου να γίνεται η πληρωμή, που συνοδεύεται από αντίγραφο (απλή φωτοτυπία) της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας στην οποία τηρείται ο λογαριασμός ή από βεβαίωση της Τράπεζας αυτής όταν δεν εκδίδεται βιβλιάριο

Το τιμολόγιο πρέπει να περιέχει κατά τρόπο σαφή τα στοιχεία που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία .

Η Γενικής Διεύθυνση Πολεοδομίας θα διαβιβάζει στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Η ανωτέρω αμοιβή αναλύεται στο Παράρτημα Ι της παρούσας. Υφίσταται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής της αμοιβής, ανάλογα με την παράδοση του εκάστοτε παραδοτέου. Η αντίστοιχη αμοιβή του κάθε παραδοτέου προσδιορίζεται στο Παράρτημα Ι.

ΑΡΘΡΟ 7
ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Η παρούσα σύμβαση διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο και κατά την εκτέλεσή της εφαρμόζονται οι όροι της και συμπληρωματικά ο Αστικός Κώδικας (ΑΚ). Κάθε διαφορά μεταξύ των συμβαλλομένων μερών που αφορά στην εκτέλεση και ερμηνεία των όρων της παρούσας σύμβασης διέπεται από το Ελληνικό δίκαιο και θα επιλύεται από τα αρμόδια Δικαστήρια των Αθηνών.

ΑΡΘΡΟ 8
ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Προκειμένου να διευκολυνθεί η εκτέλεση του ανατεθέντος έργου της παρούσας σύμβασης και στο πλαίσιο των συμφωνημένων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων είναι δυνατή η αζήμια και αδάπανη για τον Φορέα Υλοποίησης του Έργου χρήση κρατικών υποδομών και εγκαταστάσεων υπό την επίβλεψη του Κυρίου του Έργου.

ΑΡΘΡΟ 9
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους της παρούσας σύμβασης, οι οποίοι θεωρούνται όλοι ουσιώδεις ή η παράβαση των διατάξεων του νόμου και της καλής πίστης από οποιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη, παρέχει στο υπαίτιο μέρος το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση και να αξιώσει κάθε θετική ή αποθετική ζημία του. Επίσης υφίσταται δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης σε κάθε άλλη περίπτωση όπου αντικειμενικά δεν καθίσταται πλέον δυνατή η πραγμάτωση των σκοπών της, για οποιονδήποτε λόγο. Η καταγγελία ασκείται μετά από προηγούμενη έγγραφη προειδοποίηση τριών ημερών , κοινοποιούμενης με δικαστικό επιμελητή.
Η παρούσα σύμβαση είναι δυνατόν διαρκούσης της ισχύος της να λυθεί πρόωρα για σπουδαίο λόγο εφ’ όσον συναινούν εγγράφως προς τούτο τα συμβαλλόμενα μέρη.

ΑΡΘΡΟ 10
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Οποιαδήποτε τροποποίηση της παρούσας σύμβασης γίνεται μόνον εγγράφως με κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών.

Αυτά συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα συμβαλλόμενα μέρη, σε απόδειξη των οποίων συντάχθηκε η παρούσα και υπογράφεται σε δυο (2) πρωτότυπα, έλαβε δε κάθε συμβαλλόμενος από ένα.

https://www.b2green.gr/el/post/80708/symvasi-ypen-tee-gia-to-eidiko-choriko-schedio-tis-anatolikis-attikis-to-plires-keimeno

Επισκέψεις: 152

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει