14 Ιουλίου 2024

Κορωνοϊός: «Στοπ» στα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου – Η εισήγηση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την προσωρινή απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών συναφών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, μέχρι το τέλος του μήνα. 

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην κυβέρνηση ώστε να σταματήσουν οι τοπικές εκδηλώσεις και παράλληλα να αυξηθούν οι έλεγχοι ειδικά στα σημεία εισόδου της χώρας.  

Αναλυτικά η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.  

Χρυσοχοΐδης: Υπεύθυνες οι τοπικές αρχές  

Το μέτρο είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τονίζει από την πλευρά του πως «δεν μπορεί η αστυνομία να πάει να διαλύσει ένα πανηγύρι, θα πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να αναλάβουν την ευθύνη».

Πηγή: www.lifo.gr

Επισκέψεις: 108

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει