21 Ιουνίου 2024

Καταγγελία από τον γραμματέα Οικοδόμων Αθήνας για την τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο: «Μιλάμε για έγκλημα».

Ο γραμματέας του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Παύλος Αλεξανδράκης, μίλησε για το τραγικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς εργάτες στο Παλαιό Φάληρο.

Ο κ. Αλεξανδράκης καταγγέλλει πως πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα, λέγοντας αρχικά:«Δύο συνάδελφοί μας δυστυχώς κείτονται νεκροί. Μιλάμε για εργοδοτικό έγκλημα. Είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στην οικοδομή και είναι το έβδομο το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Το μηχάνημα που δούλευαν οι συνάδελφοι δεν ξέρουμε αν είχε πιστοποίηση και προφανώς δεν πληρούσε τα κριτήρια για να δουλέψουν. Σε αυτό ευθύνεται ο εργολάβος».

Στη συνέχεια ο γραμματέας του συνδικάτου, προσθέτει: «Όλα αυτά με την επιστροφή στην καθημερινότητα δείχνει ότι πληρώνεται με αίμα, ΜΕ χαμηλά μεροκάματα, εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να έχουμε εργάστηκα ατύχημα που μερικές φορές δεν δηλώνονται».

Όσο για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι: «Δεν είχε γίνει προφανώς συντήρηση στον ιμάντα, αλλά ακριβή στοιχεία δεν έχουμε», ενώ προχώρησε σε καταγγελία κατά του εργολάβου λέγοντας: «Δεν είναι η κακιά στιγμή όταν γίνονται αυτά τα ατυχήματα. Ο εργολάβος βρίσκεται εδώ και κλαίγεται και λέει ότι “δεν ήμουν εδώ και έγιναν όλα αυτά”. Ευθύνεται ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή θρηνούμε δύο συναδέλφους μας. Εμείς απαιτούμε μέτρα προστασίας».

Πηγή: newsbeast.gr

Επισκέψεις: 255

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει