14 Ιουνίου 2024

Θερινές εκπτώσεις : Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Δείτε το ωράριο.

Με μεγάλη ανυπομονησία ανέμεναν τις θερινές εκπτώσεις οι άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι ελπίζουν ότι έτσι θα μπορέσουν να πάρουν μια «ανάσα» μετά την καταστροφή που έφερε η πανδημία.

Μάλιστα, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και αύριο Κυριακή, 19 Ιουλίου.

Η περίοδος που διανύουμε είναι αυτή των καλοκαιρινών εκπτώσεων στα καταστήματα, οι οποίες άρχισαν τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και αναμένεται να τελειώσουν την 31η Αυγούστου.

Επισημαίνεται πως οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής, σύμφωνα με τις οδηγίες των Εμπορικών Συλλόγων:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει -σε περίπτωση ελέγχου- να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά

Τα εμπορικά καταστήματα και ορισμένα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, 19 Ιουλίου καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων οκτώ Κυριακές για το 2020.

Ως εκ τούτου, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, με βάση τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, είναι από τις 11:00 έως και τις 18:00.

Εφόσον τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, 19 Ιουλίου, τότε αναμένεται να λειτουργήσουν τα mall όσο και τα εμπορικά κέντρα.

Κατά συνέπεια, τα περισσότερα μεγάλα και γνωστά εμπορικά κέντρα, τη συγκεκριμένη ημέρα, θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως και τις 20:00.

Επισκέψεις: 134

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει