24 Ιουνίου 2024

Μια ελιά 1.400 ετών στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η μεγάλη αυτή ελιά δεν εμποδίζει τη θέα από την πόλη προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αντιθέτως την αναδεικνύει. Η «παρέμβαση» αυτή είναι μία από τις αλλαγές που θα αλλάξουν την όψη στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, συνδυάζοντας αρμονικά την πολυσχιδή δραστηριότητα του ιστορικού μουσείου με το φυσικό περιβάλλον.  

Όπως είχε γράψει η LiFO, η εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes ήταν αυτή που είχε αναλάβει την ανανέωση του σχεδιασμού της χλωρίδας του κήπου με την ευγενική υποστήριξη της Japan Tobacco International, συμβάλλοντας καταλυτικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ζώνης πρασίνου της «ναυαρχίδας» των ελληνικών μουσείων. Οι διαδικασίες στηρίζονται στη μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου, η οποία είναι εγκεκριμένη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.  

Η μεγάλη αυτή ελιά δεν εμποδίζει τη θέα από την πόλη προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αντιθέτως την αναδεικνύει. Η «παρέμβαση» αυτή είναι μία από τις αλλαγές που θα αλλάξουν την όψη στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, συνδυάζοντας αρμονικά την πολυσχιδή δραστηριότητα του ιστορικού μουσείου με το φυσικό περιβάλλον.   Όπως είχε γράψει η LiFO, η εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes ήταν αυτή που είχε αναλάβει την ανανέωση του σχεδιασμού της χλωρίδας του κήπου με την ευγενική υποστήριξη της Japan Tobacco International, συμβάλλοντας καταλυτικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ζώνης πρασίνου της «ναυαρχίδας» των ελληνικών μουσείων. Οι διαδικασίες στηρίζονται στη μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου, η οποία είναι εγκεκριμένη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.   Φωτογραφία LiFO/ Γιάννης Πανταζόπουλος   Μέχρι στιγμής, σήμα κατατεθέν της νέας εμφάνισης του μουσείου είναι η ελιά 1.400 ετών, ενώ έχουν προστεθεί χιλιάδες ακόμη φυτά, δίνοντας μια πράσινη ανάσα στην έντονη κινητικότητα της οδού Πατησίων.

Μέχρι στιγμής, σήμα κατατεθέν της νέας εμφάνισης του μουσείου είναι η ελιά 1.400 ετών, ενώ έχουν προστεθεί χιλιάδες ακόμη φυτά, δίνοντας μια πράσινη ανάσα στην έντονη κινητικότητα της οδού Πατησίων.

Πηγή: www.lifo.gr Φωτογραφία LiFO/ Γιάννης Πανταζόπουλος  

Επισκέψεις: 135

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει