21 Ιουνίου 2024

Πόσο νοικιάζονται τα σπίτια μετά το «Βατερλώ» στο Airbnb – Τι ζητούν φοιτητές, ζευγάρια, εργένηδες [πίνακες]

Στη  μακροχρόνια μίσθωση έκαναν στροφή οι ιδιοκτήτες από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης και στα “ορφανά” του Airbnb- αν και παρουσιάζεται μεγάλη διαθεσιμότητα για τα έως 60 τμ- καταγράφονται  αυξητικές τιμές ενοικίασης, αφού είναι  κυρίως διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα – υψηλών προδιαγραφών, που σε μεγάλο ποσοστό διατίθενται επιπλωμένα.

Τα δυάρια είναι ως επί το πλείστον  δημοφιλείς  επιλογές για φοιτητές, ζευγάρια ή εργένηδες και οι ζητούμενες τιμές έχουν αυξητική τάση, όπου σε πολλές περιπτώσεις στην Αθήνα καταγράφεται άνοδος από +6,25% έως και +39,28%.

Η πανδημία έφερε ραγδαίες εξελίξεις στον τουρισμό και εν τέλει στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων που  συνετέλεσε καθοριστικά στο να επιστρέψουν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων στη παραδοσιακή – μακροχρόνια μίσθωση. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται, είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας 30 τ.μ. -60 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένα, που οι ιδιοκτήτες τους, στοχεύουν να τα μισθώσουν σε φοιτητές, εργένηδες και νέα ζευγάρια.

“Επιστρέφοντας στις μακροχρόνιες μισθώσεις, προσπαθούν να καλύψουν όσο περισσότερο μπορούν τη χασούρα τους και ταυτόχρονα να εισπράξουν την απόδοση της επένδυσης τους. Μη ξεχνάμε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων κρατούν γενικά μια στάση αναμονής, διαθέτουν τα ακίνητα τους προς μίσθωση μεγαλύτερης διάρκειας μέσω site αγγελιών, ταυτόχρονα όμως, διατηρούν την εγγραφή των ακινήτων τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, προσδοκώντας είτε το ακίνητο να μισθωθεί για μεγαλύτερη διάρκεια στο ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα, είτε να πραγματοποιηθεί κάποια ικανοποιητική εισοδηματικά κράτηση μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης”, σχολιάζει ο Θεμιστοκλής Μπάκας,  Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Παραδείγματα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αύξησης της ανώτατης τιμής μίσθωσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο  του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, αποτελεί η Πλ. Βικτωρίας όπου το 2019 η ζητούμενη τιμή μίσθωσης για διαμέρισμα από 30τμ έως 45τμ  ήταν από 170€ έως 260€/μήνα ,σήμερα, η ζητούμενη τιμή μίσθωσης (πλήρως ανακαινισμένη) κυμαίνεται από 280€ έως 350€/μήνα. https://www.in.gr/2020/07/19/economy/oikonomikes-eidiseis/poso-noikiazontai-ta-spiti-meta-vaterlo-sto-airbnb-ti-zitoun-foitites-zeygaria-ergenides-pinakes/

Επισκέψεις: 96

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει