24 Απριλίου 2024

g

Επίδομα αδείας 2020: Υπολογίστε online το επίδομα

Ο χρόνος χορηγήσεως των αδειών καθορίζεται μετά από συμφωνία ανάμεσα στον μισθωτό και τον εργοδότη. Οι μισοί τουλάχιστον από τους μισθωτούς πρέπει να πάρουν άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Υπολογίστε το επίδομα αδείας.

Ο εργοδότης πρέπει να χορηγήσει άδεια εντός 2 μηνών από τη σχετική διατύπωση του αιτήματος, ενώ η άδεια πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε στο μισθωτό μέχρι τη λήξη του ημερολογιακού έτους, ακόμη και σε περιπτώσεις που ο μισθωτός δεν έχει ζητήσει άδεια.

Εκεί, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις τις ημέρες εργασίες, αν δηλαδή η εργασία σου είναι πενθήμερη ή εξαήμερη, την ημερομηνία πρόσληψής σου από τον ίδιο εργοδότη και αν πρόκειται για συνεργασία ορισμένου χρόνου την ημερομηνία που λήγει.

Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Για πλήρη απασχόληση

https://www.kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php

Για εκ περιτροπής εργασία

https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου που αφορούν στην ετήσια άδεια των εργαζομένων είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από τις σχετικές αξιώσεις. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας άδειας απαγορεύεται η απόλυση του εργαζόμενου.

Η ετήσια άδεια του εργαζόμενου χορηγείται σε συνεννόηση με τον εργοδότη ως προς το χρόνο χορήγησής της και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο.

Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους, που προστατεύουν παιδιά έως 16 ετών (φυσικά ή υιοθετημένα) και παιδιά άνω των 16 ετών με αναπηρία υποχρεούνται κατά τον προγραμματισμό του χρόνου χορήγησης των ετήσιων αδειών απουσίας του προσωπικού τους να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων αυτών.https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/308501/epidoma-adeias-2020-ypologiste-online-to-epidoma?m=1

Επισκέψεις: 54

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει