1 Οκτωβρίου 2023

Θα γκρεμιστούν 1.000 αυθαίρετα σε όλη την χώρα μας.

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης και αποκάλυψε ότι έχουν προγραμματιστεί περίπου 1.000 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σχεδιάζονται μια σειρά από πολεοδομικές παρεμβάσεις.
Για παράδειγμα θα εκπονηθεί νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι, με ευαισθησία για τους κατοίκους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να παραμείνουν οικήματα πάνω σε ρέματα ή σε σημεία που κλείνουν δρόμους.
Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ήρθε αντιμέτωπη από το ξεκίνημα του βίου της με δυο πολύ σημαντικά προβλήματα, την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την πανδημία του κορωνοϊού στη συνέχεια, έχει φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της και ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η οποία μάλιστα έγινε νωρίτερα κατά ένα χρόνο από την κυβερνητική δέσμευση, σημείωσε ακόμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο με προϋπολογισμό 850 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, στόχος είναι να υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα κάθε χρόνο και με αυξημένα κονδύλια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από το 2010 που τέθηκε σε εφαρμογή το πρώτο πρόγραμμα μέχρι και σήμερα, έχουν ωφεληθεί 130.000 νοικοκυριά, με τον στόχο πλέον να είναι στην ωφέλεια 60.000 νοικοκυριών ετησίως.
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μνημόνιο όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως αδυνατεί να κατανοήσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκό, που περιλαμβάνει αυτονόητες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας, η μείωση της φορολογία κλπ. Άλλωστε, τόνισε ο Υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, επικεφαλής του προγράμματος είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας.

Επισκέψεις: 166

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει