14 Ιουλίου 2024

Ερημίτης Πλους: “Ο εμπρησμός στον Ερημίτη και οι πρωθυπουργικές Προφητείες”.

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στον Ερημίτη εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου “Ερημίτης Πλους” όπου μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για “αδιανόητη εγκληματική ενέργεια”.

Η ανακοίνωση «Δεκάδες χρόνια το οικοσύστημα Ερημίτη με την φροντίδα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Β.Α. Κέρκυρας, κυρίως όμως των κατοίκων των Σινιών, είναι προστατευμένο από κάθε είδους καταστροφή φυσική και μη, έτσι διατηρεί και αυτήν την σπάνια,την προ Ενετών κερκυραϊκή βλάστηση, που του προσδίδει και την ιδιαιτερότητα του σαν στοιχείο της φυσικής κληρονομιάς του νησιού και ταυτόχρονα να είναι ο αιμοδότης της τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας.

Η επιχειρούμενη ολική καταστροφή του προχθές το βραδύ 16 Αυγούστου με εμπρησμό (για «πολλαπλές ταυτόχρονες εστίες» μίλησε ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ.) και η καταστροφή 130 στρεμμάτων, μοναδικής στο είδος της δασικής έκτασης είναι μια αδιανόητα εγκληματική πράξη κατά της φύσης, μια αξιοσημείωτη, ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτη καταστροφή κατά της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, είναι σαφώς και μια ευθεία επίθεση κατά της τοπικής οικονομίας…

Έτσι αντιλαμβάνεται η τοπική κοινωνία το γεγονός και έτσι θα το αντιμετωπίσει…

Η βεβαιότητα με την οποία μιλούσε στους φερόμενους ως επενδυτές ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης,αναφερόμενος στο συγκεκριμένο τμήμα του Ερημίτη κατά την επίσκεψή του στο χώρο στις 11 του Ιούλη, επαναλαμβάνοντας ότι: «αυτό θα καεί… αυτό θα καεί…» έφτασε στα αυτιά του Κερκυραϊκού λαού σαν έμμεση αλλά και σαφής υπόδειξη προς κάθε αρρωστημένο νου, ειδικά μετά τις προβλέψεις του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη…

Τότε, ξένισαν και προκάλεσαν εύλογες απορίες οι εν λόγω πρωτοφανείς αναφορές του Πρωθυπουργού,σήμερα όμως, μετά τις τραγικές εξελίξεις το Πανελλήνιο και βέβαια ο Κερκυραϊκός λαός έχει κάθε λόγο να τον θεωρεί «υποκινητή» ή «ηθικό αυτουργό της καταστροφής» ή «προφήτη».

Το Δ.Σ. «Ερημίτη Πλους …» ήδη κινείται νομικά κατά παντός υπευθύνου… , γιατί αυτό το προαναγγελμένο έγκλημα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Βρίσκεται σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, την νομική και την τεχνική ομάδα που στηρίζουν τον αγώνα για την προστασία του Ερημίτη και με βάση το πόρισμα της Π.Υ.θα προχωράει σε κάθε νόμιμη ενέργεια, με στόχο να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να εντοπιστούν οι ένοχοι αυτής της καταστροφής.

Για το σκοπό αυτό, απευθύνεται δημόσια προς κάθε πολίτη ζητώντας να παράσχει βοήθεια και να δώσει κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει το ερευνητικό έργο των αρχών για την αποκάλυψη των υπευθύνων του εμπρησμού.

Επιπλέον, δεδομένων των δυσκολιών που έχει προκαλέσει πλέον το ισχύον καθεστώς στην περιοχή, εξετάζει τρόπους για να ενταθούν οι προσπάθειες οργάνωσης εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας ώστε να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή. …έπεται συνέχεια».

Επισκέψεις: 86

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει