14 Ιουλίου 2024

Τι γίνεται με την αναστολή εργασίας – Νέα μέτρα στήριξης 4 δισ. για τις ζημιές από κοροναϊό.

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν για την αναστολή εργασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος,εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος εξήγησε τι θα γίνει με τις αναστολές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ανά κλάδο.

Παράλληλα ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στο θέμα του ετεροχρονισμού των πληρωμών. Η πληρωμή των επιδομάτων των 534 ευρώ γίνεται με καθυστέρηση δύο μηνών, γεγονός που προκαλεί προβλήματα και θα πρέπει να το δει η κυβέρνηση.

Σχετικά με την πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία, μέχρι χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 28.000 αιτήσεις. Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα με τη βοήθεια του φορολογικού αναλυτή «Grant Τhornton» Κώστα Κουνάδη δόθηκαν οδηγίες της τελευταίας στιγμής για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Ποια είναι η προθεσμία (έως 31/8), τι δηλώνεται, τι γίνεται με τις πυλωτές. Επίσης τι προβλέπεται για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και για τις κατοικίες εκτός σχεδίου.

Νέα μέτρα ελάφρυνσης 4 δισ. για τις ζημιές του κοροναϊού

Παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα 4 δισ. για τις ζημιές από κοροναϊό σε νοικοκυριά, επαγγελματίες – εργαζόμενους.

Μεταξύ αυτών: Επιμήκυνση των αναστολών συμβάσεων εργασίας, παράταση των επιδομάτων των 534 ευρώ, παράταση της επιδότησης για μισθούς και εισφορές, επέκταση της μείωσης ενοικίου 40%, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, παράταση του μειωμένου ΦΠΑ.

Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Μελάς, μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε στο πώς επηρεάζεται η οικονομία από την έξαρση της πανδημίας και στα επικρατέστερα σενάρια για την ύφεση.

Τα μέτρα για την οικονομία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο όποια μέτρα και να ληφθούν τα αποτελέσματά τους δεν είναι αυτά που θα είχαμε σε μια κανονική περίοδο, σχολίασε ο κ. Μελάς. Ο κορωνοϊός δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στις προσδοκίες για επενδύσεις όσο και στην κατανάλωση.

Μέχρι να έρθουν χρήματα από το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης θα συνεχιστεί ο αγώνας για «επιβίωση» από επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Τέλος ο κ. Μελάς ανέλυσε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία.

https://www.in.gr/2020/08/17/in-tv/ti-ginetai-tis-anastoles-ergasias-nea-metra-stiriksis-4-dis-gia-tis-zimies-apo-koronaio/

Επισκέψεις: 31

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει