14 Ιουνίου 2024

ΥΠΕΣ -αδήλωτα τετραγωνικά: Επιμένει στην κόντρα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Επιμένει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην κόντρα του με τους ιδιοκτήτες ακινήτων που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, αναφορικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά. Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, υποστήριξε εκ νέου
ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση πέρα από την 31η Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία και είπε: «Μέχρι στιγμής 1.020.000 πολίτες έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν δηλώσει επιπλέον 20 εκατ. τετραγωνικά μέτρα (!) των ιδιοκτησιών τους».
Επίσης, ανέφερε ότι λειτούργησε, καταλυτικά, το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των ιδιοκτητών με πρόστιμα και επιπλέον τέλη για την προηγούμενη πενταετία, αλλά ότι η πληρωμή των αναλογούντων τελών, βάσει των νέου εμβαδού γίνεται από την 01/01/2020 και επισήμανε ότι με τη ρύθμιση αυτή δημιουργείται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης πολιτών, Αυτοδιοίκησης και Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της στον υΠΕΣ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ζήτησε να δοθεί παράταση πέραν της 31ης Αυγούστου καθώς η προθεσμία λήγει:

-Εντός των θερινών διακοπών, ένα μήνα προ της λήξης της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων (30.9) και υπό συνθήκες δυσχερέστατης πρόσβασης και μόνον με ραντεβού, των ενδιαφερομένων πολιτών προς τις υπηρεσίες εσόδων των οικείων Δήμων, για την επίλυση επί μέρους συχνών προβλημάτων που δεν μπορούν να λυθούν μέσω της πλατφόρμας.

-Χωρίς ακόμη να έχουν ενημερωθεί σχετικά και ο τελευταίος ιδιοκτήτης της περιφέρειας της χώρας μας και του Απόδημου Ελληνισμού, με αποστολή  ενημερωτικών emails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων – κατόχους ΑΦΜ της χώρας και τους φοροτεχνικούς τους, όπως σας έχουμε κατ΄επανάληψη ζητήσει!

-Ενώ η πρωτοφανής κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία και η χώρα μας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, που σε ένα βαθμό συνεχίζει να επηρεάζει δυσμενώς τους πολίτες και τις δραστηριότητές τους.

 Πηγή: aftodioikisi.gr

Επισκέψεις: 72

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει