20 Απριλίου 2024

Kαταδικάζει τους εμπρησμούς στις Σινιές, πλησίον του Ερημίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τον αποτροπιασμό του για τις δόλιες ενέργειες όσων ενεργούν ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί  καταστροφικών πράξεων, όπως οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Σινιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πλησίον του Ερημίτη) εξέφρασε κατα πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Ζητά από την Πολιτεία, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαλευκανθούν οι αιτίες τις πυρκαγιάς, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι από το νόμο προβλεπόμενες έννομες συνέπειες στους υπαιτίους της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, να ενισχυθούν με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται με αντικείμενο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το ψήφισμα που έφερε η η Περιφερειακή Αρχή αναφέρει:

“Μετά το συμβάν των πυρκαγιών στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Σινιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά από την Πολιτεία, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαλευκανθούν οι αιτίες τις πυρκαγιάς, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι από το νόμο προβλεπόμενες έννομες συνέπειες στους υπαιτίους της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις δόλιες ενέργειες όσων ενεργούν ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των καταστροφικών αυτών πράξεων, υποκινούμενοι από ταπεινά ένστικτα και από ιδιοτελή κίνητρα.

Η Πολιτεία, καθώς και κάθε αρμόδια αρχή καλείται εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων της, να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια και κατάλληλα μέσα, ώστε να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον των νησιών της Περιφέρειάς μας από μελλοντικά τέτοια γεγονότα που αλλοιώνουν την εικόνα του.

Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται με αντικείμενο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από φαινόμενα πυρκαγιών και άλλων από φυσικά αίτια καταστροφών.

Επισκέψεις: 39

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει