20 Ιουνίου 2024

Αδήλωτα τετραγωνικά: Επιμένει ο Θεοδωρικάκος – ΠΟΜΙΔΑ: Μας τη ζητούν πολίτες και δήμαρχοι.

Επιμένει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρά την αντίθετη άποψη της ΠΟΜΙΔΑ να μην δίνει παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, προθεσμία που λήγει στις 31 Αυγούστου.

Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΑ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να μην  δοθεί παράταση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στο τέλος το υπουργείο θα λάβει τη σωστή απόφαση, την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως, στην περιφέρεια οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί, ενώ ανενημέρωτοι είναι και οι απόδημοι Έλληνες. «Λαμβάνουμε καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα από πολίτες αλλά και από δημάρχους που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παραδιάς.

Την ίδια ώρα από την Καλαμάτα ο υΠΕΣ. Τ. Θεοδωρικάκος αναρωτιόταν αν «υπάρχει κάποιος πολίτης που γνωρίζει ότι θα γλιτώσει 300, 400, 500, 1.000 ευρώ αν κάνει 5 λεπτά αυτή τη διαδικασία στον υπολογιστή του μέχρι τις 31η Αυγούστου, και δεν θα το κάνει;». Ενώ με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, παραδεχόμενο εμμέσως πλην σαφώς την σύγχυση που υπάρχει, διευκρίνισε «ότι η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά αφορά στα τετραγωνικά των ακινήτων που είναι, ήδη, δηλωμένα στο Ε9, αλλά υπάρχει διαφορά -εν προκειμένω είναι λιγότερα- από όσα είναι καταγεγραμμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η ρύθμιση μπορεί να γίνει, ταχύτατα, από κάθε ενδιαφερόμενο, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη, ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/), που αναπτύχθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Σημειώνεται πως για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνον η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis. Όσοι επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών δεν επηρεάζονται από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η πλατφόρμα του Ε9. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση προβλέπει την απαλλαγή τελών και προστίμων της προηγούμενης πενταετίας. Η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά λήγει στις 31 Αυγούστου και το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευθεί πως δεν πρόκειται να δοθεί και τρίτη παράταση. Διευκρινίζεται επίσης, ότι όσοι κάνουν τη δήλωση νομιμοποίησης αυθαιρέτου εντός του Σεπτεμβρίου και τα επιπλέον τετραγωνικά του ακινήτου τους δηλωθούν έως τότε, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ρύθμισης έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, χωρίς επιβολή προστίμων και επιπλέον τελών», κατέληγε η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

 Πηγή: aftodioikisi.gr

Επισκέψεις: 383

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει