20 Ιουνίου 2024

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Αυγούστου παρατείνει τελικώς με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, την διορία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η οποία έληγε κανονικά την Παρασκευή 28 του μηνός.

Όπως είχε μεταδώσει από το πρωί το protothema.gr, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδίαζε να δώσει παράταση τριών ημερών στην υποβολή των δηλώσεων, λόγω και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός. Όμως, απασχολούσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι παράλληλα με την υποβολή, θα έπρεπε όσοι κάνουν χρήση της νέας παράτασης ως την Δευτέρα, να πληρώσουν αυθημερόν και τις δύο πρώτες δόσεις μαζεμένες.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η Ταυτότητα Πληρωμής στο σύστημα Taxisnet δεν εκδίδεται την ίδια στιγμή ακριβώς που γίνεται η υποβολή της δήλωσης, αλλά δημιουργείται και εμφανίζεται λίγη ώρα αργότερα. Αυτό θα δημιουργούσε τον κίνδυνο, αν η υποβολή των δηλώσεων δεν έληγε νωρίτερα, κάποιοι να μην προλάβουν να πληρώσουν μέσω e-banking πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Έτσι θα είχαν υποβάλει μεν εμπρόθεσμα την δήλωση, αλλά η εμφάνιση της Ταυτότητας και η πληρωμή θα καθυστερούσαν ενδεχομένως και έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης 1η Σεπτεμβρίου, με συνέπεια προσαυξήσεις εκπροθέσμου καταβολής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έληγε αύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει:

«Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 6.150.171 φορολογικές δηλώσεις.

Υπολείπονται περίπου 207.000 δηλώσεις για να προσεγγίσουμε τον αριθμό των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

Αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Επισκέψεις: 126

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει