22 Μαΐου 2024

Χατζηδάκης για Εξοικονομώ: Επιδοτήσεις μέχρι 85% για ανακαινίσεις – Πότε ξεκινά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλάει στη Φαίη Μαυραγάνη για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τις συζητήσεις με την Τουρκία αλλά και για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με τις επιδοτήσεις μέχρι 85% για ανακαινίσεις σπιτιών, ξενοδοχείων και καταλυμάτων.

«Εκτός από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παίρνουμε άλλα 12 μέτρα για ασφαλιστικό, εκπαιδευτικο, νομικό σύστημα και το δικό μας υπουργείο», ανέφερε ενώ ειδικά για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα πρόγραμμα μαμούθ και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο υπουργός αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα υπογράμμισε ότι «οι μειώσεις και οι ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη ξεκίνησαν από πέρυσι. Φέτος, υπάρχει και πρόγραμμα για προσλήψεις εργαζομένων, υπάρχει ο κορονοϊός αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης της Αμυνας. Υπάρχει παγκόσμια καταιγίδα και όλα τα κράτη της Ευρώπης επηρεάζονται. Η κυβέρνηση κάνει διαχείριση που πρέπει να συγκρίνεται με άλλα κράτη της Ευρώπης, εδώ είναι ηπιότερη».

Ερωτηθείς για το πότε βλέπει εκείνος να αλλάζει το κλίμα πτος το καλύτερο ανέφερε: «Ανάταση του κλίματος βλέπω όταν πάρει μπροστά η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Να δούμε το συνολικότερο σκηνικό. Αν δεν υπήρχε η αναγκη θωρακισης εθνικής άμυνας προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, δεν γίνονται όλα μαζί. Αλλά ετοιμάζεται 2ο πακέτο από κυβέρνηση. Όλα αυτά βγαίνουν από την ίδια τσέπη».

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα τόνισε ότι πρέπει «να να δώσουμε χρόνο στις εξελίξεις. Η στάση των γειτόνων μας εξόχως προκλητική. Εμείς είμαστε υπέρ διαλόγου αλλα δεν μπορεί να συμβεί αυτόματα ή επειδή το θέλουμε εμείς. Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει σε όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες. Θέλω να δω πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Οταν σταματήσουν οι προκλήσεις μπορούμε να προχωρήσουμε σε συζητήσεις. Θα υπερασπιστούμε την ιστορία και την περηφάνια μας».

Πηγή: ethnos.gr

Επισκέψεις: 80

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει