2 Μαρτίου 2024

ΤΕΕ Μαγνησίας: Ανάγκη ψηφιοποίησης του αρχείου της Υπηρεσίας Δόμησης Βόλου.

Το πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος Αρχείου της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Βόλου (ΥΔΟΜ), με αποτέλεσμα να υφίστανται  ταλαιπωρία μηχανικοί και πολίτες, επισημαίνει με επιστολή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή που απευθύνεται προς τον αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας, Αθανάσιο Σταυρίδη, και κοινοποιείται στην διευθύντρια της υπηρεσίας, Νέλλη Μπακογιάννη, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τελευταία αυξήθηκαν τα παράπονα μηχανικών γιατί λόγων και των μέτρων για τον κορονοϊό, αργεί μεγάλο διάστημα -περίπου έναν μήνα- η παραλαβή των σχεδίων που ζητούν.

Επιπλέο,ν οι δύο υπάλληλοι που απασχολούνται δεν επαρκούν, ενώ εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες και καλούνται να “διεκπεραιώσουν με ταχύτητα τον τεράστιο όγκο εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αλλά και της τελικής προθεσμίας που έχει δοθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για το νόμο 4495/17 περί Αυθαίρετων, όπου απαιτούνται σχέδια ακινήτων για τακτοποίηση.

Καταρχάς άποψη μας, όπως συζητήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του Αρχείου της ΥΔΟΜ Βόλου, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες ΥΔΟΜ της χώρας.

Ωστόσο θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το θέμα, με ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος με όσους υπαλλήλους απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και την εξυπηρέτηση συναδέλφων και πολιτών. Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: volos.ert.gr

Επισκέψεις: 13

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει